Luni, 13 iulie 2020 - 1:28:25
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

Trei ani de închisoare pentru studenţii care şi-au abandonat bebeluşul


31 ianuarie 2013

Cei doi studenţi din Ploieşti, trimişi în judecată sub acuzaţia de tentativă de omor după ce şi-au abandonat copilul la marginea unei păduri, au fost condamnaţi la câte trei ani de închisoare cu executare. Bebeluşul a fost preluat de bunici.

Tânără de 22 de ani din Ploieşti şi concubinul ei, ambii studenţi, au fost condamnaţi, miercuri, de Tribunalul Prahova la câte trei ani de închisoare pentru tentativă de omor deosebit de grav, cei doi fiind trimişi în judecată după ce şi-au abandonat copilul nou-născut la marginea unei păduri, la sfârşitul lunii noiembrie a anului trecut.

Purtătorul de cuvânt al Tribunalului Prahova, Alina Pavel-Anton, a declarat că pe parcursul procesului, care a avut doar două termene, cei doi inculpaţi şi-au recunoscut fapta, nu au solicitat probe suplimentare şi au invocat o prevedere legală potrivit căreia în astfel de situaţii inculpaţii pot beneficia, la condamnare, de o reducere cu o treime a limitelor de pedeapsă prevăzute de lege pentru faptele pentru care aceştia sunt judecaţi.

Sentinţa pronunţată miercuri de Tribunalul Prahova nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs.

La sfârşitul lunii noiembrie a anului trecut, o persoană care trecea prin apropierea unei păduri din localitatea prahoveană Berceni, situată la câţiva kilometri distanţă de Ploieşti, a găsit un băieţel nou-născut abandonat la marginea pădurii. Bebeluşul, care avea hipotermie întrucât stătuse câteva ore în frig, a fost transportat la maternitatea din Ploieşti, unde a fost salvat.

Poliţiştii au identificat-o imediat pe mamă, întrucât copilul purta încă la mână brăţara pusă în maternitate, la naştere, brăţară care arăta că băieţelul se născuse cu cinci zile înainte de a fi abandonat.

Conform unor surse oficiale, copilul a rămas în spital câteva zile, până când viaţa lui a fost în afara oricărui pericol, după care a fost preluat de bunici.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating
(26 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Servicii medicale de calitate la standarde europene

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebookservicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie

ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 9 iulie 2020
Autentificare
stiriactuale.ro