Marţi, 23 aprilie 2024 - 3:05:33
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Cum explică Petrotel Lukoil incendiul din rafinărie


1 februarie 2013

Prefectura Prahova a emis un comunicat de presă cu punctul de vedere al societăţii Petrotel Lukoil în legătură cu un incendiu izbucnit în această dimineaţă în rafinărie.

„În data de 01.02.2013 la ora 6.50 la Instalatia de Cocsare de la Petrotel Lukoil a avut loc un inceput de incendiu la varful coloanei C1 a instalatiei cocsare (coloana ce preia gazele din camerele de cocsare); pentru o perioada de cateva minute au avut loc evacuari de gaze in facla pentru depresurizarea sistemului; inceputul de incendiu  a fost lichidat prin eforturile comune ale pompierilor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Prahova si a echipei de pompieri ai Lukoil.

In acest moment Comisariatul Judetean Prahova al Garzii de Mediu investigheza incidentul prin comisarii de obiectiv. S-a luat masura anuntarii telefonice a APM Prahova pentru monitorizarea aerului in  zona Petrotel Lukoil.

Agentia pentru Protectia Mediului Prahova a efectuat imediat masuratori prin laboratorul mobil si prin statiile automate.

In legatura cu aceasta situatie aducem la cunostinta opiniei publice urmatoarele:

-        Statia automata de monitorizare PH6 – zona Mihai Bravu nu a inregistrat valori crescute fata de trendul zonei la indicatorii masurati: SO2, NO2, CO;

-        Laboratorul APM Prahova s-a deplasat cu echipamentul portabil din dotare GASMET DX 4030 si s-au realizat masuratori în zona de influenta a SC Petrotel Lukoil SRL (masuratori perimetrale). Valorile masurate nu depasesc valorile limita admise.

-        APM PH a transmis catre SC Petrotel Lukoil o solicitare pentru efectuarea de analize si transmiterea rezultatelor catre APM Prahova.

Zona este in continuare monitorizata”.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 23 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro