Marţi, 16 aprilie 2024 - 12:03:47
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Un marinar român a fost capturat de piraţi


9 februarie 2013

Un marinar român care face parte din echipajul unei nave sub pavilion britanic atacată în largul coastelor Camerunului şi Nigeriei a fost răpit de piraţi, anunţă armatorul navei, citat de AFP

Ministerul Afacerilor Externe a fost informat, la data de 8 februarie 2013, că un cetăţean român se afla printre membrii echipajului navei ESTER-C sub pavilion britanic, capturată de piraţi în largul Camerunului.

"Reprezentanţii misiunilor României din Nigeria şi Marea Britanie au întreprins demersurile diplomatice necesare, astfel încât situaţia cetăţeanului român să fie clarificată cu celeritate. Ambasada României de la Londra este în legătură permanentă cu armatorul navei. Menţionăm că, potrivit procedurilor în vigoare, negocierile în astfel de cazuri sunt purtate direct între proprietarii navei şi răpitori, procedura în astfel de cazuri presupune discreţie pentru a nu afecta negocierile şi siguranţa cetăţenilor răpiţi. La nivelul MAE au avut loc discuţii cu reprezentanţii Ambasadei Marii Britanii şi Federaţiei Ruse de la Bucureşti. Ministerul Afacerilor Externe se afla în legătură cu familia cetăţeanului român", arata MAE într-un comunicat de presă.

Piraţii au atacat o navă-cargo sub pavilion britanic în largul Nigeriei, la frontiera cu Camerun şi la 136 de kilometri de coastă. Cei trei marinari luaţi ostatici sunt un român şi doi ruşi.

Golful Guineea, situat în sud-vestul Africii, este o zonă unde au loc numeroase acte de piraterie. De obicei, ostaticii sunt eliberaţi după plata unor răscumpărări.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 16 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro