Marţi, 19 martie 2024 - 5:23:19
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Iarna s-a întors în nordul României


15 martie 2013

Iarna a revenit în forţă, în nordul României. Ninsorile abundente şi gheaţa de pe carosabil crează probleme pe mai multe drumuri din nordul ţării. Şoferii maşinilor de mare tonaj au probleme în Pasul Gutâi, din cauza gheţii de pe carosabil. Traficul este blocat pe DN18B, la ieşirea din Baia Mare din cauza a două TIR-uri care au derapat.

Circulaţia rutieră se desfăşoară cu greutate în Pasul Tihuţa, pe DN 17, principala cale de legătură dintre Transilvania şi Moldova, din cauza ninsorii viscolite, stratul de zăpadă măsurând în zonă aproximativ zece centimetri.

Traficul rutier a fost blocat, între localităţile Dumitra şi Bistriţa, din cauza unui utilaj de deszăpezire care s-a defectat. Şi pe celelalte drumuri din judeţul Bistriţa-Năsăud se circulă în condiţii de iarnă, iar drumarii acţionează cu material antiderapant de la primele ore ale dimineţii.

Şi în judeţul Maramureş se circulă în condiţii de iarnă pe toate drumurile naţionale, judeţene şi comunale. Din cauza ninsorilor abundente din ultimele ore, în Pasul Gutâi, pe DN 18, traficul rutier a fost restricţionat pentru vehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone.

Ninsori abundente au căzut şi în judeţele Suceava şi Timiş, unde gheaţa de pe carosabil creează probleme în trafic. În Suceava, pe DN 17, o dubă a ajuns în şanţ după ce a derapat.

Vremea rea a făcut probleme şi în Capitală. Patru maşini au fost distruse joi noaptea după ce vântul puternic a doborât un copac în cartierul 1 Mai. A fost nevoie de intervenţia pompierilor pentru ca autoturismele să fie scoase de sub pom.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis avertizări COD GALBEN de ploi, vânt puternic şi ninsori viscolite până vineri la ora 20. Vântul va avea intensificări în toate regiunile, cu viteze la rafală de 55-70 km/h, iar la munte va continua să sufle puternic, cu peste 90 km/h.

În Banat, Crişana, Maramureş, local în Transilvania şi în nordul Moldovei, precum şi la munte, va mai ninge şi vântul va viscoli zăpada.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Clinica Roua


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



servicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro