Joi, 4 iunie 2020 - 9:50:48
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

O sută de femei intoxicate la Calafat


3 mai 2013

Aproximativ o sută de angajate ale unei fabrici de confecţii din Calafat au fost transportate, vineri dimineaţă, la spital, după ce s-au intoxicat cu o substanţă folosită pentru dezinfectarea halei unde acestea îşi desfăşoară activitatea, transmite corespondentul Mediafax.

Potrivit şefului Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Dolj, Cătălin Mohora, vineri dimineaţă, aproximativ 600 de angajate de la o fabrică de confecţii din Calafat au fost evacuate din clădire, multe dintre acestea acuzând stări de rău.

Mohora a precizat că, joi seară, hala în care lucrează femeile a fost dezinfectată cu anumite substanţe, iar pe parcursul nopţii spaţiul respectiv a rămas închis, fiind aerisit doar vineri dimineaţă, timp de o oră, înainte ca angajatele să ajungă la serviciu.

Angajatele fabricii au fost evacuate după aproximativ o oră de la începerea lucrului.

"Un număr de 605 femei au fost evacuate, iar noi am fost informaţi că 32 dintre acestea sunt în stare mai gravă. Nu ştim exact în acest moment câte dintre ele vor fi transportate la spital. Noi am trimis deja doi inspectori ITM la fabrică ca să vedem exact despre ce este vorba", a declarat Cătălin Mohora.

Aproximativ o sută de femei au fost transportate la spitalul din Calafat.

"Nu ştim exact câte vor fi aduse pentru că în permanenţă noi tot mai primim paciente de la fabrica respectivă. Până acum au ajuns cam 70-80 şi tot mai vin. Le-am primit, am mobilizat tot personalul medical. Noi le-am monitorizat, le-am pus perfuzii. Starea lor este mulţumitoare. Nu sunt afecţiuni care să le pună viaţa în pericol. Au frisoane, vărsături şi prurit. Două sunt în stare mai gravă pentru că au şi alte afecţiuni cardiace", a declarat Stelian Voinea, diredctorul Spitalului Municipal Calafat.

 

SURSA: REALITATEA:NET


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating
(43 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Servicii medicale de calitate la standarde europene

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebookservicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie

ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 1 iunie 2020
Autentificare
stiriactuale.ro