Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 4:13:04
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Un avion cu peste 90 de oameni la bord s-a prăbuşit în Marea Neagră


25 decembrie 2016

Un avion militar rus s-a prăbuşit în Marea Neagră, anunţă BBC. Avionul a dispărut de pe radar la doar câteva minute după ce a decolat din Sochi, oraş situat în estul Mării Negre, iar autorităţile au găsit acum fragmente din aeronavă.

Avionul era de tip Tupolev 154 (Tu-154).

Avionul avea 91 de oameni la bord (83 de pasageri şi 8 membri ai echipajului). Cei mai mulţi dintre pasageri erau membri ai celebrei formaţii de muzică militară Alexandrov. În avion se aflau şi 9 jurnalişti.

Avionul, care plecase din Moscova şi oprise în Sochi pentru realimentare, urma să ajungă în provincia Latakia din Siria.

Agenţia de presă Interfax a relatat că avionul a dispărut de pe radar la 20 de minute după ce a decolat de pe aeroportul Adler din Sochi, la ora locală 5.20. Avionul a dispărut de pe radar pe când se afla deasupra apelor teritoriale ruseşti.

„Fragmente din avionul Tu-154 care aparţinea Ministerului Apărării au fost găsite la 1,5 kilometri de coasta Mării Negre în zona oraşului Sochi, la o adâncime de 50-70 de metri”, a anunţat ministrul Apărării.

Condiţiile meteo erau favorabile.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ministerului, pasagerii din avion urmau să ia parte la o petrecere organizată pentru trupele militare ruseşti aflate în Siria. Spectacolul urma să aibă loc în baza militară Hmeimim, din provincia Latakia.

Corul Alexandrov a cântat foarte recent şi în România

Formaţia Alexandrov este corul oficial al forţelor armate ruse. Cunoscut şi drept Corul Armatei Roşii, acesta a fost înfiinţat în anul 1928, în Rusia sovietică. Formaţia include şi dansatori, precum şi o orchestră.

Numele de „Alexandrov” vine de la Alexander Vasilievici Alexandrov, fondatorul grupului muzical, care a şi compus muzica pentru imnul naţional al Uniunii Sovietice.

Corul Alexandrov a susţinut pe 9 octombrie 2016, pentru prima dată, un concert excepţional în România, la Sala Palatului.

Pentru întâlnirea cu publicul român, corul a pregătit un recital din care nu au lipsit piese ruseşti consacrate precum Kalinka, Războiul sfânt sau Katiuşa.

Tupolev 154, o aeronavă implicată în accidente aviatice

Tupolev 154 este un avion de linie sovietic, pentru distanţe medii, proiectat la mijlocul anilor 1960.

Până la data de 10 aprilie 2010 Tu-154 a fost implicat în 66 de incidente serioase, din care 37 cu pierderi de vieţi omeneşti.

Pe 10 aprilie 2010, un avion de tip Tupolev 154 al Forţelor Aeriene Poloneze, care-l transporta pe preşedintele Poloniei Lech Kaczyński, pe soţia sa, o delegaţie guvernamentală şi a statului major, s-a prăbuşit în ceaţă lângă aeroportul Smolensk-Nord, în accident pierzându-şi viaţa toţi cei 86 de membri ai delegaţiei, precum şi cei 8 membri ai echipajului.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro