Marţi, 19 martie 2024 - 1:29:09
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Stroe a propus Guvernului modificarea Codului rutier înainte de a fi discutat în partid


14 septembrie 2013

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, s-a declarat nemulţumit de faptul că ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, a propus Guvernului modificarea codului rutier, înainte de a discuta această temă în partid, şi a precizat că vrea să discute şi cu premierul acest subiect pentru a vedea dacă nu cumva anumite prevederi sunt "nepotrivite" sau "exagerate".

"Sunt nemulţumit, şi o spun despre un om care îmi este apropiat, ca să nu supăr pe altcineva, că înainte de a propune Guvernului modificarea codului rutier, nu a discutat şi cu noi ministrul de interne. Poate ne mai gândeam", a afirmat Antonescu, vineri seară, la Antena 3.

El a ţinut să sublinieze că miniştrii nu sunt nişte "politruci" care trebuie să execute "o listă de ordine" de la partid, dar că anumite decizii au o "importanţă politică specială".

"Există nişte iniţiative legislative, nişte ordonanţe, că tot s-au dat atâtea ordonanţe, nişte decizii, care au o importanţă politică specială şi acelea este normal să fie discutate şi susţinute de partid", a explicat şeful liberalilor.

El s-a declarat convins că în cazul lui Stroe nu a fost vorba despre "rea-voinţă" sau despre "neglijenţă", el fiind un ministru care a făcut şi face "atâtea lucruri bune".

"A gândit (ministrul Stroe - n.r.) că modificarea codului rutier nu este o chestiune politica şi, în fond, nu este", a arătat Antonescu.

Potrivit acestuia, ideea de a înăspri sancţiunile pentru cei care încalcă normele de circulaţie este una corectă în sine, dar trebuie văzut dacă nu cumva înăsprirea ar trebui "calibrată mai gradual".

"Există sentimentul, şi am vorbit cu mulţi oameni în aceste zile care nu m-au sunat să mă întrebe dacă m-am certat sau dacă m-am împăcat cu Ponta, nici măcar despre Roşia Montană, dar m-au sunat să îmi explice că este totuşi prea mult pentru o greşeală pe care o poţi comite să îşi pierzi permisul patru ani. Nu ştiu cum este, nu sunt acum expert şi în poliţie rutieră, dar am putea discuta acest lucru şi la partid", a precizat liderul PNL.

Întrebat dacă se va întâmpla ceva, la nivelul partidului, cu Radu Stroe, Antonescu a spus că nu, pentru că PNL este o formaţiune "cât se poate de liberă".

"Radu Stroe este un ministru bun pe un minister foarte greu. Radu Stroe a rezolvat şi a întâmpinat corect câteva provocări. Aţi văzut, de altfel, că şi primul-ministru a exprimat mulţumiri publice pentru minister şi pentru cei din subordinea sa. (....) Deci, nu avem probleme cu activitatea lui Radu Stroe. Am o relaţie de prietenie politică şi personală cu Radu Stroe şi niciodată nu s-ar pune problema în cazul său de sancţiuni", a adăugat Antonescu.

Întrebat dacă o să-i ceară lui Stroe să retragă proiectul de modificare a codului rutier de la Guvern pentru a fi discutat în partid, Antonescu a spus că ar vrea să vorbească şi cu premierul pe această temă.

"Aş vrea să-l discutăm şi cu premierul şi să vedem dacă nu cumva anumite prevederi sunt nepotrivite sau exagerate", a răspuns preşedintele PNL.

Sursa: AGERPRES


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro