Duminică, 12 iulie 2020 - 10:35:56
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

Reducerea TVA la alimente


10 august 2012

alimenteAsociaţia Marilor Reţele Comerciale spune ca micşorarea TVA la alimente va duce la scăderea preţurilor la raft.

Reducerea TVA la alimente va servi în mod direct interesele consumatorilor din România prin scăderea preţurilor la raft cu acelaşi procent cu care se va micşora taxa, susţine Asociaţia Marilor Reţele Comerciale din România (AMRCR). „Consumatorii din România au nevoie de reducerea TVA la alimente de la 24% la 9%.

O astfel de măsură va contribui, în opinia noastră, la reducerea evaziunii fiscale, la încurajarea producătorilor locali şi va stimulă cu siguranţă şi consumul. în consecinţă, salutăm şi susţinem intenţia guvernului de a reduce TVA la alimente şi sperăm că se va concretiza cât mai curând“, a declarat într-un comunicat Delia Nica, vicepreşedintele AMRCR. Ea a spus că majoritatea statelor europene aplica niveluri reduse de TVA pentru alimentele de bază, acestea situându-se între 0% în Marea Britanie şi 14% în Cehia.

Potrivit AMRCR, toate ţările din Europa Centrală şi de Est aplica niveluri reduse de TVA. Astfel, în Polonia cota de TVA pentru produsele alimentare este de 5%, în Bulgaria de 9%, iar în Slovenia de 8,5%. „În acest context, consumatorii din România, unde continua să se practice un nivel ridicat al TVA la alimente, sunt direct afectaţi, mai ales în condiţiile unei conjuncturi economice nefavorabile determinată de deprecierea leului, inflaţie şi creşteri salariale sub nivelul inflaţiei. AMRCR nu împărtăşeşte părerile şi comentariile care exprimă scepticism sau chiar îngrijorare în legătură cu efectele pe care reducerea TVA la alimente le-ar putea produce.

Marii retaileri îşi propun să întreprindă toate demersurile care le stau la îndemână pentru că preţurile de la raft să scadă în mod efectiv cu acelaşi procent cu care va scădea cota taxei“, a mai spus delia Nica. În privinţa măsurilor deja anunţate că intenţie privind reducerea TVA la produse agroalimentare şi o eventuală impozitare diferenţiată a veniturilor, în care cota maximă de impozitare să nu depăşească 16%, premierul Victor Ponta a declarat miercuri că aceste teme vor fi discutate în toamna cu instituţiile financiare internaţionale, la momentul elaborării proiectului de buget pentru anul viitor.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating
(53 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Servicii medicale de calitate la standarde europene

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebookservicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie

ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 9 iulie 2020
Autentificare
stiriactuale.ro