Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 4:34:40
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Nunţi şi botezuri la Casa Poporului?


6 mai 2014

Nunţile şi botezurile ar putea să revină în Casa Poporului. Centrul de Conferinţe de la Parlament a cerut voie să organizeze astfel de evenimente.

Pe proiectul ordinii de zi a şedinţei Biroului Permanent de luni a figurat un memorandum intern care propune subînchirierea spaţiilor alimentare din Palatul Parlamentului, pentru organizarea de evenimente private, dar acesta a fost retras şi nu a mai fost discutat.
   
"Pe proiectul ordinii de zi a fost (Memorandumul intern privind măsuri pentru rentabilizarea activităţii de alimentaţie - n.r.), pe ordinea de zi nu a apărut. Ordinea de zi nu a cuprins acest punct, probabil că Secretariatul general l-a scos pentru a fi făcute clarificări sau pentru a fi prezentat în alt moment", a precizat secretarul Camerei Niculae Mircovici, întrebat de ziarişti în legătură cu acest memorandum, relatează Mediafax.

Mircovici a spus că, personal, consideră că aceste spaţii ar putea fi exploatate dacă acest lucru nu contravine normelor societăţii, arătând că imaginea Parlamentului este dată de activitatea din plen şi din comisii şi nu trebuie confundată cu alte activităţi.
   
"Această clădire nu a fost construită, la vremea respectivă, cu efortul românilor, ca palat al parlamentarilor, (...) dar cred că ceea ce cu generozitate această clădire oferă nu este rău să fie folosit în interesul oamenilor. Din punctul meu de vedere, ceea ce este util şi nu contravine normelor morale, ar trebui exploatat", a spus Mircovici.
 
Alţi deputaţi nu susţin însă această idee.
Liderul grupului PPDD, Daniel Fenechiu, a declarat că este o idee proastă, deoarece nu este treaba Parlamentului să ţină nunţi şi botezuri, ci alta.

"Cred că treaba Parlamentului nu este să ţină nunţi şi botezuri. Dacă schimbăm destinaţia clădirii, putem face orice din ea, dar atâta vreme cât este sediul principal al statului de drept, Parlamentul României trebuie să se ocupe de legiferare, de activitatea legislativă, de simpozioane, de activităţi care aduc prestigiu şi ţinută acestei instituţii. Cred că scopul principal nu este să aducă bani cu orice preţ", a afirmat Fenechiu.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro