Joi, 28 martie 2024 - 6:53:06
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Băsescu: Ca senator, voi propune Legea Bucureştiului Metropolitan; hipermarketurile vor avea 5 ani să se mute la periferie


24 noiembrie 2016

Preşedintele PMP, Traian Băsescu, a declarat într-un interviu acordat News.ro că, dacă va fi ales senator, unul dintre primele proiecte pe care le va propune va fi Legea Bucureştiului Metropolitan, prin care spune că s-ar rezolva problema traficului rutier din Capitală. Prin această lege, judeţul Ilfov va fi inclus în Bucureşti, iar hipermarketurile vor avea la dispoziţie un termen de cinci ani pentru a se muta la periferie.

”Bucureştiul are o problemă gigantică. Eu am proiectul Legii Bucureştiului Metropolitan. Această problemă gigantică se numeşte traficul şi, oricâte pasaje subterane am face la intersecţii, traficul va deveni tot mai sufocant în Bucureşti. Soluţia este Bucureştiul Metropolitan, adică includerea în Bucureşti a judeţului Ilfov, ceea ce va permite ca într-un timp stabilit de municipalitate toţi furnizorii de trafic major să se mute la periferia Bucureştiului Metropolitan. Sigur, către capete de trasee de metrou, către capete de trasee RATB, către terenuri libere, către ieşirile pe autostrăzi, fie că vorbim de autostrada spre Ploieşti sau autostrada spre Constanţa”, a afirmat Traian Băsescu în interviul acordat News.ro.

El susţine că această mutare trebuie începută cu hipermarketurile, pentru că acestea generează trafic.

”Eu nu spun că nu au parcări, dar, până ajung în parcare, aceste maşini generează un trafic formidabil. Trebuie să li se dea cinci ani să-şi mute hipermarketurile la limita teritorială a Bucureştiului Metropolitan. E un exemplu, dar sunt multe altele”, a explicat Băsescu.

Liderul PMP a precizat că va promova acesta măsuri printr-un proiect lege, prin Legea Bucureştiului Metropolitan.

”Eu am proiectul de lege gata, încă din timpul mandatului de primar general. (...) Categoric va fi unul din primele proiecte pe care le voi depune şi le voi susţine, ca iniţiative legislative”, a spus Traian Băsescu.

Fostul şef al statului deschide lista de candidaţi PMP la Senat în Bucureşti.



Realizat de catre STIRIACTUALE  la comanda PMP Prahova Cod AEP 11160002


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro