Miercuri, 24 aprilie 2024 - 8:02:40
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Codul rutier. Limita de viteză în localităţi s-ar putea schimba


27 octombrie 2017

Deputatul PSD Mihai Weber a venit cu o propunere legislativă prin care să fie schimbată limita de viteză în localităţile prin care trec drumurile naţionale şi europene.

Parlamentarul invocă date statistice, care ar demonstra faptul că viteza medie comercială de deplasare în traficul naţional, pe autostrăzi, drumuri europene şi naţionale, ar fi de 45 km/h, iar în traficul local, pe drumuri judeţene sau locale s-ar merge, în medie, cu doar 25 km/h.

„Am solicitat ridicarea limitei de viteză de la 50 la 60 de kilometri în localităţi. Pentru o bună fluidizare şi nu numai. La nivelul ţării, avem drumuri naţionale şi europene reabilitate care pot permite ridicarea acestei limite.

Acolo unde există aglomeraţie, pot fi restricţii. Această majorare ar aduce satisfacţie şi transportatorilor. Una dintre cele mai mari societăţi care contribuie la bugetul de stat, reprezentativă pentru România, Dacia Renault, reclamă acest lucru de multă vreme.

Camioanele care transportă maşini sunt programate să nu iasă în acelaşi timp pe drum pentru a nu crea ambuteiaje. Transportatorii au primit foarte bine această iniţiativă”, a declarat deputatul Mihai Weber, pentru Pandurul.ro.

Anul trecut, mai mulţi senatori PSD au propus o modificare legislativă prin care viteza autovehiculelor din categoriile A şi B să crească de la 50 la 70 km/h, iar pentru celelalte categorii la 60 km/h.

În proiect, iniţiatorii spuneau că prin creşterea vitezei de circulaţie în interiorul localităţilor se va realiza „fluidizarea traficului pe drumurile aglomerate din România şi reducerea timpilor de condus pentru şoferi, reducându-se oboseala acestora”.

De asemenea, în expunerea de motive se mai spunea că este nevoie ca pe indicatoarele rutiere să apară şi perioada de desfăşurare a lucrărilor pe carosabil, întrucât în prezent sunt multe indicatoare rutiere care restricţionează viteza, participanţii la trafic fiind obligaţi să le respecte deşi nu mai sunt valabile.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 23 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro