Vineri, 19 aprilie 2024 - 11:05:11
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Chevrolet Spin – un potenţial rival pentru Dacia Lodgy


1 iulie 2012

chevroletNoul Chevrolet Spin a fost lansat în Brazilia şi va fi comercializat în primă etapă doar în America de Sud. Monovolumul este construit pe platforma lui Chevrolet Cobalt. Modelul a fost dezvoltat în totalitate de divizia General Motors Brazilia. Noul MPV sud american pune accent pe aceleaşi valori ca şi modelul autohton Dacia Lodgy. Este un monovolum care oferă până la şapte locuri. În funcţie de configuraţie, portbagajul poate avea un volum de 162 litri, 710 litri – în versiunea cu cinci locuri sau 1.668 litri dacă se rabatează şi bancheta mediană. Valorile sunt similare cu cele oferite de Dacia Lodgy.

Modelul sud amercian are o lungime de 4,36 metri, cu 14 cm mai puţin decât monovolumul românesc produs în Măroc. De aici putem trage concluzia că spaţiul oferit pasagerilor de pe ultimul rând nu este la fel de generos ca în Lodgy. Modelul este oferit la debut cu o singură motorizare. Este vorba despre un propulsor de 1.8 litri care poate fi alimentat atât cu benzină cât şi cu bioetanol. Propulsorul EconoFlex 1.8 dezvoltă 106 CP şi 160 Nm (benzină) sau 108 CP şi 168 Nm (bioetanol). 90% din valoarea cuplului motor este disponibilă între 2.500 şi 4.700 rpm.

Puterea este transmisă punţii faţă prin intermediul unei cutii manuale cu cinci rapoarte, opţional se poate alege una automată cu şase rapoarte. Din punct de vedere al designului, echipa de creaţie sud americană a integrat în partea frontală grila masivă prezentă pe Chevrolet Orlando şi Captivă. Interiorul împrumută elemente de la Cobalt/Aveo – tabloul de bord şi volanul. Chevrolet Spin oferă până la 32 posibilităţi de configurare a interiorului.

Modelul este oferit în două versiuni de echipare: LT şi LTZ. Primul nivel oferă cinci locuri, aer condiţionat, ABS, geamuri electrice faţă şi două airbag-uri. Următorul nivel aduce în dotarea standard computer de bord, sistem multimedia cu slot USB şi conectivitate bluetooth, senzori de parcare. Chevrolet Spin va fi un rival pentru Lodgy în condiţiile în care Renault vă decide să comercializeze modelul pe piaţa sud americană. Probabilitatea ca Spin să ajungă în Europa este destul de mică


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro