Vineri, 29 martie 2024 - 1:51:30
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Ce maşini se lansează în 2012


5 februarie 2012

masini2012 va fi un an foarte interesant şi incitant. Avem noutăţi pe toate fronturile, în toate segmentele. Este greu să ne decidem acum care este cea mai importantă lansare a anului deoarece gusturile românilor în materie de maşini nu se discută şi se schimbă de la an la an, de la generaţie la generaţie. Aşteptaţi-vă totuşi ca noul Seria 3 să facă furori, să îngroape definitiv vânzările noii Seria 1 sau să privim cu toţii cum românii nu se înghesuie la Dacia Lodgy din simplu motiv că este un... monovolum.

Iată în cele ce urmează care sunt datele de lansare ale noilor modele ce vor fi aduse oficial pe piaţa românească în 2012.

Alfa Romeo

Alfa Giulietta TCT va sosi oficial în România în primăvara anului viitor.

Audi

Audi are multe noutăţi pentru anul viitor. La mijlocul lui februarie soseşte aiai A4 facelift. În martie noile A1 Sportback şi RS5 facelift. În aprilie S6, S7 şi S8 plus hibrizii lui A6 şi A8. În iunie vom vedea noul A6 Allroad iar în septembrie noul A3. În cele din urmă, Q5 facelift soseşte în octombrie.

BMW

Seria 3 soseşte oficial în februarie, la fel şi bestialul M5. În al doilea trimestru primim Seria 5 ActiveHybrid, Seria 6 Gran Coupeşi M6 Cabrio plus X6 facelift în vară iar X1 facelift, Seria 7 facelift, M6 Coupe, Noul Seria 1 3 uşi şi Seria 3 ActiveHybrid în a doua jumătate a anului.

Chevrolet

Singura noutate care va fi lansată anul viitor în România este Malibu. Noul Chevrolet Malibu va fi comercializat în premieră în Europa, iar pentru Statele Unite ale Americii este a opta generaţie. Malibu este cel mai longeviv model din istoria autovehiculelor de dimensiuni medii, înregistrând o existenţă de 35 ani, de-a lungul a şase decenii şi 8 generaţii. În România, Chevrolet Malibu soseşte în trimestrul trei al lui 2012.

Citroen

În martie soseşte C1 facelift iar Berlingo şi Jumpy facelift ajung aici în aprilie. Tot în aprilie va fi lansat şi DS5 iar C4 Aircross va fi lansat în iunie.

Dacia

Mult-aşteptatul monovolum Lodgy va sosi în România după prezentarea oficială de la Geneva, din martie.

FIAT

Noua Panda soseşte în luna mai iar Freemont va fi lansat oficial în ianuarie deşi deja poate fi comandat. Noul Grande Punto soseşte şi el în aprilie.

Ford

În prima partea a anului veţi putea cumpăra din România Focus-ul de 1 litru, echipat cu motorul EcoBoost de 1 litru, noul pick-up Ranger sau Transit îmbunătăţit. Producţia lui B-Max va începe şi ea în prima parte a anului dar maşina va ajunge la clienţii săi în Q3 2012.

Hyundai

I40 soseşte în showroom-uri în ianuarie, noul i30 în martie iar i20 facelift în iunie. Noul Santa Fe ajunge la noi în august.

Honda

Honda Civic 5D soseşte în primăvara lui 2012, mai exact în martie, urmată la scurt timp şi de varianta Sedan (Mai). Noul CRV va sosi în toamnă, probabil octombrie.

Infiniti

Facelift-ul lui FX soseşte în România în luna aprilie. Nu vă aşteptaţi la schimbări radicale.

Jaguar

O singură noutate Jaguar va sosi în România anul viitor şi din păcate este doar un XJ Ultimate Edition. Soseşte în România în vară.

Jeep

Mari noutăţi nu sunt anunţate pentru anul viitor însă în spiritul clasic al americanilor, toată gama va fi modificată uşor pentru 2012. În România aceste modele sosesc în toamnă.

KIA

Pentru KIA avem trei noutăţi în România 2012. Noua Optima soseşte în martie martie, noua cee'd în mai şi un nou monovolum în eptembrie. Încă nu se ştie numele final al acestuia.

Land Rover

Deoarece abia în toamna anului viitor vom vedea cel mai probabil la Paris noul Range Rover, la începutul anului în România, în aprilie va sosi aici o ediţie specială disponibilă pentru motorul Supercharged dar şi pentru TDV8, cel mai probabil numită Westminster. Aşteptaţi-vă la un interior foarte luxos english-style.

Lexus

CT 200h F-Sport vine în februarie iar noul GS în luna mai. RX facelift soseşte în iunie.

Maserati

Două facelifturi sunt programate pentru anul viitor. În vară soseşte în România faceliftul lui GranTurismo iar în toamnă cel al lui GranCabrio.

Mazda

Două noutăţi are Mazda pentru România în 2012. CX-5 va fi lansat în primăvară iar BT-50 în a doua jumătate a anului.

Mercedes-Benz

Noul SL soseşte aici în martie. G facelift în iunie şi GLK facelift în iulie. În septembrie primim cu braţele deschise noul A iar în septembrie CLS Shooting Break. În noiembrie vom asista la lansarea noului GL.

MINI

MINI Roadster va fi lansat oficial în luna februarie.

Mitsubishi

În septembrie va fi lansat noul Outlander iar în decembrie noua maşină globală de clasă mică, urmaşul lui Colt. Nu se ştie numele final cu care va fi comercializat acest nou model în România.

Nissan

Nissan nu aduce niciun model nou anul viitor, doar ediţii speciale şi motorizări modificate plus noul 1.6 dCi pe diverse modele ale gamei. Încă nu se ştiu datele finale de intrare în ţară

Opel

Opel România va lansaa GTC Astra, Zafira Tourer şi Opel Comboîn intervalul ianuarie-februarie.

La Salonul Auto de la Geneva Opel va prezenta mini-SUV-ul Opel şi Astra OPC care vor sosi în România mai târziu. La jumatatea anului ajunge în showroom-uri Ampera.

Peugeot

Marca franceză are multe noutăţi în program pentru anul viitor. 107 facelift soseşte în trimestrul 1, 208, 3008 HYbrid4, 4008, 508 RXH, Partner facelift şi Expert facelift sosesc în trimestru 2 iar RCZ facelift şi 508 Berlina HYbrid4 în trimestru 4.

Porsche

Panamera GTS soseşte în România în luna aprilie iar noul Cabrio al lui 911, în versiunile Carrera şi S soseşte în februarie.

Renault

În primăvară soseşte Twingo RS şi aşteptăm şi linia Gordini. De asemenea o să vedem şi Megane RS Trophy spre final de primăvară. Vor debuta şi noile propulsore Energy ale constructorului francez.

Skoda

Skoda Citigo soseşte oficial în septembrie 2012 iar Skoda Rapid în noiembrie 2012

Smart

În iunie smart lansa în România ED-ul, probabil cea mai accesibilă maşină electrică disponibilă anul viitor în România.

Subaru

XV soseşte în România în martie iar supercarul BRZ în septembrie.

Toyota

În februarie primim RAV4 facelift şi în martie facelift-uri pentru Aygo, Avensis şi Prius. Tot în martie V8 va primi şi el un facelift dar cu modificări importante. Prius plug-in hybrid soseşte în iunie iar Yaris hibrid în septembrie.

Volkswagen

Noul Beetle va fi lansat în ianuarie iar up! în martie. Tot atunci sosec şi Passat Alltrack şi noul CC. În iunie vine şi up! în cinci uşi iar noul Golf, a şaptea generaţie ne va fi dezvăluită în decembrie. Amarok Cabină Simplă soseşte la VW autovehicule comerciale în primăvară.

Volvo

Noul model compact Volvo, concurent pentru A3 şi Seria 1, botezat V40 soseşte în varianta de serie în România în vara anului viitor.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro