Vineri, 29 martie 2024 - 11:31:45
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


BMW Seria 7 este maşina oficială a Festivalului Les Films de Cannes à Bucarest


6 octombrie 2012

Les Films de Cannes à Bucarest aduce, între 19 şi 25 octombrie, la Cinema Studio şi Cinema Elvira Popescu, peste 15 premiere de la Cannes 2012. BMW Group România s-a alăturat evenimentului anul acesta, noul BMW Seria 7 primind statutul de maşină oficială a festivalului.

Matteo Garrone, autor al filmelor “Gomorra” şi “Reality”, ambele distinse cu Marele Premiul al Juriului la Cannes, precum şi regizorul palestinian Elia Suleiman, nominalizat de două ori la Palme D’or, sunt doar doi dintre invitaţii de onoare care se vor bucura de experienţa unică oferită de noul BMW Seria 7.
Legătura între festival şi BMW are la bază o implicare foarte activă a mărcii germane în proiecte cinematografice, unul din cele mai importante din acestea, “The Hire”, marcându-şi debutul chiar la Festivalul de la Cannes.


 
Despre BMW şi   implicarea în cinematografie

 

BMW este de multă vreme un actor important în lumea filmului. A fascinat şi a entuziasmat în producţii block-buster şi a devenit personaj pe peliculă, uneori jucând un rol cheie în desfăşurarea unor naraţiuni complexe.

BMW Z3, Seria 7 sau Z8 sunt singurele maşini germane care s-au bucurat de statutul special de “Bond Car” (în “Golden Eye” (1995), „Tomorrow Never Dies” (1997) sau “The World is not enough” (1999)). Tot un BMW Seria 7 a dat viaţă seriei “Transporter” care îl are în prim plan pe Jason Statham, în timp ce agentul Ethan Hunt (“Mission: Impossible”) se remarcă folosind noul BMW i8 concept şi este salvat în confruntarea finală de noul BMW Seria 1.
Marca germană a inspirat însă şi regizori de prestigiu, aşa cum este Roman Polanski pentru filmul “The Ghost Writer” (2010). Acolo BMW X5 şi sistemele BMW ConnectedDrive joacă un rol deosebit de important în rezolvarea acestui thriller politc complex.
BMW este prezent pe ecran, dar şi alături de evenimentele dedicate cinematografiei. Unul dintre acestea este Festivalul Internaţional de Film de la Berlin, unde tot BMW Seria 7 poartă vedetele către covorul roşu.

 

Lansarea internaţională a “Kino der Kunst”

 

Deschiderea Les Films de Cannes à Bucarest coincide cu lansarea unei alte iniţiative culturale internaţionale unde BMW este de asemenea partner – “Kino der Kunst”. Explorând modul în care proiecţiile digitale şi poveştile cinematografice pot intra în spaţiile muzeelor de artă,  proiectul  îşi doreşte să fie în egală măsură expoziţie de artă şi festival de film.

Pe 24-28 aprilie 2014, iniţiativa va culmina la München cu proiecţii de film, expoziţii şi conferinţe în muzee şi săli de cinematograf.  În punct central se află şi concursul de filme care pot să fie compatibile cu conceptul evenimentului. Se vor acorda două premii în valoare totală de 20 000 Euro.
Despre Noul BMW Seria 7

Noul BMW Seria 7 a debutat în showroom-urile din România la începutul lunii septembrie. O serie extinsă de tehnlogii sub denumirea BMW EfficientDynamics fac ca noul model să obţină rezultate de neegalat în ceea ce priveşte consuml şi performanţele dinamice. Astfel, BMW 730d xDrive devine cea mai eficientă limuzină cu tracţiune integrală din lume, cu emisii de numai 158g CO2 per km. În acelaşi timp, noul model stabileşte cea mai bună valoare din segment cu o acceleraţie 0 -100 km/h de numai 6.0 secunde.
La interior impresionează sistemul de sunet Bang&Olufsen, afişajul de bord integral digitial şi sistemul de comandă BMW iDrive cu grafică semnificativ îmbunătăţită. Astfel, împreună cu sistemul Rear Seat Enterteiment, noul BMW Seria 7 se transformă într-o veritabilă sală de cinematograf, mai ales considerând funcţiile de suport video de pe DVD sau memorie USB.
Limuzina BMW va fi disponibilă începând de la 65.250,00 Euro fără TVA pentru versiunea 730d, echipată cu un motor de şase cilindri diesel şi o putere maximă de 258 CP.

 


 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro