Vineri, 19 aprilie 2024 - 5:38:59
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


BMW X6 Stealth


6 mai 2013

O echipă de nemţi entuziaşti şi, probabil, inconştienţi a considerat că puterea de 555 CP a modelului BMW X6 M este insuficientă. Cu această idee trăsnită în minte, cei de la insidePerformance au majorat puterea bestiei de 2,5 tone până la 700 CP.


La prima vedere, noul BMW X6 M ”Stealth” insidePerformance surprinde prin tratamentul aplicat caroseriei. Pentru a justifica supranumele ”Stealth”, tehnicienii au decis să vopsească maşina după un tipar caracteristic vehiculelor militare care necesită camuflare utilizând însă nuanţe mult mai ”ţipătoare”. Astfel, pe caroseria maşinii se amestecă ciudat albastrul, albul şi două tonuri de gri. La aspectul ciudat participă şi cele două prize de aer frontale de mari dimensiuni.


Pentru cei care văd şi dicolo de aparenţe BMW X6 M ”Stealth” insidePerformance ascunde caracteristici tehnice surprinzătoare. Astfel, modificând unitatea ECU şi amplasând sub capotă un convertor catalitic sport, cei de la insidePerformance au reuşit să urce puterea vehiculului de la 555 CP până la nu mai puţin de 700 CP. Nici sunetul sistemului de evacuare M nu a fost pe placul tehnicienilor care au decis să îi adauge o clapetă din oţel prin care poate fi controlat nivelul de zgomot. Conform oficialilor casei de tuning din Einhausen şoferul impresionantului vehicul poate alege, prin acţionarea unui buton ”M” de pe volan, dacă sunetul evacuării va fi “athletically pithy”sau “martially loud”.


Pentru a ţine pe şosea toate cele 2,5 tone ale unui BMW X6 în condiţiile utilizării la maximum a celor 700 CP, insidePerformance a „lăţit” maşina cu 10 cm şi a utilizat anvelope Continental 295/30 ZR 22 pentru puntea faţă şi 335/25 ZR 22 pentru spate.


Din nefericire, oficialii insidePerformance nu au făcut încă publice performanţele dinamice ale impresionantului BMW X6 M ”Stealth” şi nici nu au oferit detalii despre preţ.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro