Sâmbătă, 27 aprilie 2024 - 10:03:42
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Amendă de 1320 de lei pentru folosirea telefonului mobil în timpul conducerii


25 martie 2024



Legislaţia rutieră din România este strictă în ceea ce priveşte utilizarea telefonului mobil în timpul condusului. Conform prevederilor Codului Rutier, şoferii care vorbesc la telefon fără să folosească hands-free se expun riscului de a fi sancţionaţi cu amendă şi chiar de a-şi pierde permisul de conducere în anumite circumstanţe.

Conform normelor, există două tipuri de sancţiuni pentru cei care încalcă această regulă. În primul rând, conducătorul auto poate primi o amendă contravenţională, iar în anumite cazuri, permisul său poate fi suspendat.

În situaţia în care un şofer este prins vorbind la telefonul mobil în timpul condusului, riscul este de a primi o amendă între 6 şi 8 puncte, fiecare punct fiind echivalentul a 165 de lei. Astfel, amenda pentru utilizarea telefonului fără hands-free poate ajunge la suma de 1.320 de lei.

Aceeaşi sancţiune este aplicată şi celor care filmează, fac poze sau scriu mesaje text în timp ce conduc un vehicul pe drumurile publice. Aceste activităţi sunt considerate distrageri periculoase şi pot avea consecinţe grave asupra siguranţei rutiere.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 26 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro