Sâmbătă, 27 aprilie 2024 - 9:31:53
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Permisul anulat pe viaţă dacă esti prins băut la volan!


6 februarie 2024

Senatul României a adoptat tacit] un proiect de lege care vizează anularea permanentă a permisului auto al şoferilor care au fost implicaţi în accidente rutiere soldate cu pierderi de vieţi omeneşti, iar aceştia se aflau sub influenţa alcoolului sau drogurilor.

Potrivit datelor centralizate pe anul 2020, la nivel naţional, 740 de şoferi au fost depistaţi conducând sub influenţa băuturilor alcoolice. În perioada 1 ianuarie - 30 iunie 2022, 1.294 de şoferi au fost depistaţi sub influenţa substanţelor psihoactive, iar 13.509 conducători auto au fost depistaţi sub influenţa alcoolului.

Iniţiatorii proiectului de lege au subliniat importanţa acestei măsuri pentru combaterea accidentelor rutiere grave şi protejarea vieţilor omeneşti. Propunerea legislativă are ca scop înăsprirea Codului Rutier şi prevede ca în cazul unui accident mortal provocat de un şofer sub influenţa alcoolului sau drogurilor, permisul acestuia să fie anulat pe viaţă.

Expunerea de motive a proiectului evidenţiază necesitatea unei legislaţii mai dure pentru persoanele care se urcă la volan sub influenţa substanţelor interzise, precum şi a responsabilizării şoferilor pentru prevenirea tragediilor pe şosele.

Propunerea legislativă urmează să fie transmisă Camerei Deputaţilor pentru dezbatere şi adoptare, aceasta având un rol crucial în stabilirea viitorului acestui proiect legislativ.

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 26 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro