Vineri, 19 aprilie 2024 - 11:09:34
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Vânzarea de poliţe RCA câştigă teren online


28 decembrie 2011

rcaCu toate că piaţa asigurărilor de răspundere civilă auto a înregistrat o scădere de 17,5%,  vânzarea de poliţe RCA online este în creştere. Acest fapt se poate pune pe seama faptului că este mult mai comodă această metodă, datorită transparenţei şi rapidităţii de achiziţionare dar şi datorită orientării generale tot mai accentuate către tranzacţiile din mediul online.

De exemplu, prin www.rca-ieftin.ro au fost încheiate cu 87% mai multe poliţe RCA online, în 2011, faţă de anul 2010, o creştere semnificativă, care poate releva o tendinţă în acest sens. „Acest canal va fi exploatat cu adevărat la maximum din momentul în care poliţele vor putea fi emise exclusiv electronic, fără obligativitatea de a avea ataşată o vigneta. O oportunitate ar fi controlul poliţelor RCA prin acelaşi sistem folosit şi în cazul rovinietelor pentru taxa de drum”, afirmă Valentin Radu, director marketing Pintilie Broker. Această companie a intermediat prin site-urile www.rca-ieftin.ro şi www.asiguratorii.ro peste 35.000 de poliţe RCA în primele 11 luni ale anului 2011, cu peste 85% mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior, când acesta a intermediat online poliţe în valoare de peste 7 milioane de lei.

„Scăderea pieţei RCA cu 17,5% este generată de un cumul de factori, pornind de la puterea de cumpărare mai scăzută ce a determinat mulţi şoferi să renunţe la a-şi mai face asigurări până la preţul mediu al poliţei de asigurare RCA – care a scăzut de la 350 de lei în 2010 la 250 de lei în 2011. Acest lucru denotă o adaptare mult mai mare a asiguratorilor la condiţiile actuale ale pieţei. Pe de altă parte, creşterea volumului de achiziţii de poliţe RCA online este firească, datorându-se nevoii şoferilor de a economisi timp şi bani, la care se adaugă şi confortul de a comanda asigurarea fără a fi nevoiţi să iasă din casă”, relatează despre cauzele care au generat această stare de fapt, Valentin Radu.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro