Joi, 25 aprilie 2024 - 7:01:46
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Un Austin Seven rar a fost vândut recent


5 mai 2012


austinChiar dacă rugina apare pe suprafaţa unor maşini, există situaţii în care valoarea acestora nu scade. Din contră, maşinile respective devin adevărate comori pentru colecţionari, dar şi pentru cei care îşi doresc să fie vintage. Din categoria pieselor de colecţie deosebite face parte şi acest Austin Seven (scris şi Se7en în unele locuri) De Luxe din 1959. De ce este special?

În primul rând, potrivit casei de licitaţii care a vândut-o pentru suma de 40.250 de Lire, acesta este cel mai vechi MINI care nu a trecut printr-un proces de restaurare. În al doilea rând, exemplarul provine dintr-o serie limitată la opt unităţi care au ieşit de pe linia de producţie în mai anul 1959, cu trei luni înainte de lansarea oficială MINI.
S-ar părea că mai există doar trei unităţi apărute înainte de exemplarul care poartă numărul de înregistrare XLL 27. Unul dintre acestea - purtător al plăcuţei 621 AOK – a fost în colecţia muzeului British Motor Industry Heritage Trust, iar celelalte două (unul a fost transformat în cabriolet) sunt în Japonia.
Cu excepţia unei portiere care a fost înlocuită şi a unor consumabile, piesele utilizate pentru construcţia acestui model nu au fost schimbate. De asemenea, motorul, transmisia şi nuanţa de caroserie denumită Farina Grey sunt cele pe care maşina le-a primit pe linia de asamblare în 1959. Ar mai fi de menţionat că acest Austin Se7en De Luxe a parcurs mai puţin de 50.000 de kilometri, iar timp de mai mulţi ani, motorul nu a fost pornit.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 24 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro