Sâmbătă, 22 februarie 2020 - 2:16:41
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

Nissan va introduce primele maşini complet autonome


30 august 2013

"Vom fi capabili să aducem pe piaţă vehicule complet autonome, la un preţ accesibil, până în 2020", a declarat Andy Palmer, vicepreşedinte executiv al Nissan, titrează Bloomberg.

Nissan doreşte să devină lider pe segmentul maşinilor care se conduc singure, prin crearea de sisteme electronice capabile să prevină accidentele şi rănirile. Aceste sisteme pot reduce şi blocajele în trafic, prin reorientarea vehiculelor, ceea ce ajută la reducerea emisiilor de dioxid de carbon.

Compania japoneză a vândut peste 75.000 de vehicule electrice Leaf la nivel mondial, de la sfârşitul lui 2010. Incluzând partenerul de alianţă Renault, cele două companii au livrat circa 100.000 de maşini electrice.

Nissan a prezentat modele autonome Leaf la o fostă bază militară din Irvine, California, maşinile robotizate transportând pasageri în condiţii de trafic urban simulat.

Palmer a explicat că tehnologia necesară automobilelor autonome există deja, inclusiv sistemul de navigaţie şi direcţia electronică, iar senzorii şi tehnologia de monitorizare a drumului sunt în fază de rafinare.

"Tehnologia maşinilor autonome există deja. Oricât de ştiinţifico-fantastic ar suna, maşinile care se conduc singure nu se ciocnesc niciodată şi reduc aglomeraţia în trafic sunt pe cale de apariţie", a declarat Karl Brauer, analist la Kelley Blue Book.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating
(121 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:Servicii medicale de calitate la standarde europene
Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebookservicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie

ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 22 februarie 2020
Autentificare
stiriactuale.ro