Marţi, 23 aprilie 2024 - 1:27:41
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Audi vrea Ducati pentru 860 milioane de euro


18 aprilie 2012

ducatiAudi, care aparţine de Volkswagen AG, doreşte să cumpere producătorul italian de motociclete Ducati Motor Holding, pentru 860 milioane de euro, echivalentul a 1,1 miliarde de dolari.

Audi a ajuns la o înţelegere cu Investindustrial SpA, proprietarul Ducati Motor, să cumpere producătorul de motociclete de lux cu sediul în Bologna, iar consiliul de conducere al Volkswagen urmează să îşi dea acordul asupra tranzacţiei în cursul zilei de miercuri, a declarat o persoană apropiată problemei, citată de Bloomberg.


Suma oferită de Audi reprezintă de şapte ori câştigurile înregistrate de Ducati în 2011.
Preşedintele Volkswagen, Ferdinand Piech, doreşte să achiziţioneze brandul Ducati de mai mult timp, exprimându-şi public interesul în acest sens încă din aprilie 2008, pentru că, în cele din urmă, să piardă în fata Investindustrial.
Ducati ar complementa, în opinia sa, linia de maşini de lux a Audi cu produse precum Superbike 1199 Panigale S Tricolore, motocicletă care costă 21.200 de euro, şi ar putea să fie un avantaj pentru companie în competitivitate cu BMW, care produce motocicletele Husqvarna.


Pentru Volkswagen, afacerea ar reprezenta o uşă de intrare pe piaţa motocicletelor şi câştigarea unui activ important în Italia, după achiziţionarea brandului Lamborghini şi Italdesign Giugiaro SpA. Piech şi-a mai exprimat interesul în trecut pentru brandul Afla Romeo al Fiat.
Şi Hero MotoCorp, cel mai mare producător de motociclete din India şi-a exprimat interesul faţă de Ducati, mai ales după ce Investindustrial a făcut public faptul că doreşte să vândă compania.


Ducati, vâre a fost înfiinţată în 1926, vinde motociclete din liniile Superbike, Monster, Streetfighter, Hypermotard, Multistrada şi noul Diavel în 65 de ţări, iar în 2011 a vândut 42.000 de motociclete.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 23 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro