Vineri, 19 aprilie 2024 - 5:27:38
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Programul rabla s-ar putea incepe de la 1 aprilie


14 martie 2014

Programul Rabla ar putea fi reluat din 1 aprilie, a anuntat, vineri, ministrul Mediului, Korodi Attila, mentionand ca va fi un sistem diferit, care va exclude certificatele in forma de hartie si ca totul va fi lucrat in baze de date electronice, relateaza  Mediafax.

"Dupa dezbaterea care a avut loc saptamana aceasta, programului Rabla ar putea sa i se dea drumul la 1 aprilie. Vad ca exista o cooperare cu patronatele din zona industriei auto, din zona REMAT-urilor, ca sa fie mecanismul bine inchegat. Ceea ce pot sa va spun este ca va fi un sistem diferit, care va exclude certificatele in forma de hartie, de acum incolo totul se va lucra in baze de date electronice, sigure si care sa ajute ca realmente nu numai sa scoatem din trafic rable, dar sa reimprospatam si parcul auto", a spus ministrul Mediului, intr-o conferinta de presa sustinuta la Miercurea Ciuc.

"Trebuie sa finalizam, printr-un proiect inceput cu Banca Mondiala, anul acesta, o analiza minutioasa a strategiei nationale pentru schimbarile climatice, care sa ne dea cifre exacte, calculabile pentru bugetul de stat, de investitii necesare in anii urmatori, pentru politici de adaptare si pentru politici de prevenire. Va fi veriga cea mai importanta a ministerului din punctul de vedere al politicilor publice. Totodata, Ministerul Mediului este implicat in crearea programelor sectoriale pentru programarea financiara 2014-2020, pentru ca 20 la suta din toate programele operationale si de dezvoltare rurala trebuie sa vizeze politici de adaptare sau de prevenire pentru schimbarile climatice", a spus Korodi.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro