Vineri, 29 martie 2024 - 12:11:21
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Audi a preluat Ducati


21 iulie 2012

ducati-audiDivizia premium a grupului Volkswagen, Audi, prin subsidiara sa Lamborghini, a finalizat preluarea Ducati Motor Holding S.p.A. Trei oficiali Audi vor face parte din consiliul de administraţie al producătorului italian de motociclete.

La mai bine de patru ani de la prima „aluzie” a şefului grupului Volkswagen, Ferdinand Piech, în legătură cu achiziţionarea „unui producător italian de motociclete”, Audi a devenit oficial proprietarul Ducati şi a inclus trei dintre reprezentanţii săi în board-ul companiei. Rupert Stadler, CEO al Audi,  Axel Strotbek, COO în aceeaşi companie, şi  Horst Glaser vor lua, începând de astăzi, decizii legate de viitorul Ducati. De asemenea, în consiliul de administraţie au rămas toţi managerii actuali ai producătorului italian. În schimb, CEO-ul Ducati, Gabriele Del Torchio, a fost cooptat în consiliul de administraţie al Lamborghini.

Legendarul producător al bolizilor de două roţi Monster, Diavel, Multistrada şi Streetfighter, are 1.100 de angajaţi şi a vânzut anul trecut 42.000 de motociclete obţinând venituri de 480 de milioane de euro. Graţie investiţiei de 860 de milioane de euro, grupul Volkswagen şi-a extins portofoliul de modele şi şi-a adăugat încă un brand alături de Lamborghini, Bentley, Bugatti, Volkswagen, SEAT,  Skoda, Scania şi MAN. În curând, în acest club select de mărci va intra oficial şi Porsche. Deocamdată, VW A deţine 49,9% din Porsche însă şi-a dat acordul pentru plata a 4,46 miliarde de euro, reprezentând contravaloarea pachetului de 50,1% din acţiuni rămas.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro