Joi, 28 martie 2024 - 4:28:07
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Salonul internaţional al automobilului Bucureşti 2018


1 aprilie 2018

SIAB 2018, deschis  în noile spaţii expoziţionale Romexpo, B1, B2 si B3, până duminică, 1 aprilie, beneficiază de prezenţa a 150 de „vedete”, autovehicule care fie s-au lansat în cadrul evenimentului în premieră europeană sau naţională, fie sunt electrice sau hibrid, fie au dimensiuni impozante şi caracteristici ce le recomandă ca fiind puternice, sport sau elegante.

Cele mai performante sau interesante automobile expuse la SIAB 2018 sunt: Noul VOLKSWAGEN TOUAREG, lansat în premieră europeană la SIAB, simultan cu lansarea mondială care a avut loc la Beijing, poate fi văzut la Romexpo până duminică, 1 aprilie. Românii sunt primii cetaţeni europeni care pot vedea acest autoturism. Maşina este mai lungă cu 77 mm, mai lată cu 44 mm, are un portbagaj cu 113 l mai mare si este cu 100 Kg mai uşoară comparativ cu modelul anterior.

La standul Volkswagen, mai pot fi admirate şi alte două modele concept, respectiv VW Golf GTE Sport, un model futurist, cu caroseria  realizată aproape integral din fibră de carbon şi cu propulsie hibridă, formată din trei motoare, cu o putere totală de 395 cp, precum şi I.D. Buzz, care este la nivel de design o reeditare a unui model iconic, VW Bulli un simbol al unei generaţii. Modelul este un prototip pentru gama I.D., 100% electrică.

Noul sedan Audi A6, prezentat în premieră naţională la SIAB 2018, este un model avansat din punct de vedere al digitalizării, confortului şi sportivităţii. Brandul german este prezent la salon cu gama Audi Sport care include modelele R/ RS. Între acestea se remarcă noul RS4 Avant care ajunge în doar 4,1 secunde de la 0 la 100 km/h.

Prototipul primului SUV Audi 100% electric, Audi e-tron quattro este şi el prezent la salon, astfel că vizitatorii pot rezerva una dintre primele 50 de unităţi pentru un avans de 1.000 euro + TVA. Autonomia oferită de baterie permite parcurgerea unor trasee de până la 500 de kilometri. Modelele e-tron sunt primele care vor putea fi încărcate cu 150 kW la staţii electrice cu putere superioară, într-un interval de doar 30 de minute.

La standul SEAT privirile sunt atrase de Leon CUPRA R, spectaculos până în cele mai mici detalii. Beneficiază de un motor 2.0 TSI St&Sp M6, cu 310 CP şi o acceleraţie 0-100 km în 5,8 secunde. Cupra R are un consum mediu de 7,3 l/100 km. Modelul expus la SIAB 2018 valorează 44.995 de Euro.

Standul ŠKODA Octavia, cel mai iubit model de import din ultimii 7ani., a atras fireste, numeroase priviri. Caracteristici: consumuri mixte între 4 şi  5.3 l/100km, emisii CO2 între 109 şi 123 g/km.

La standul Porsche Inter Auto România se pot admira cinci automobile diferite, câte unul din fiecare linie de modele. Unul dintre modele expuse, care poate atinge o viteză maximă de 320 km/oră, este în valoare de 184.281 euro.

Panamera Turbo S E-Hybrid, vârful liniei de modele Panamera, îmbină designul unic şi spiritul practic cu performanţe de top şi eficienţă maximă. Valoarea modelului aflat în standul din cadrul SIAB este 226.752 euro.

Rafinament şi prestanţă marca Bentley Bentayga V8 (prezentat pentru prima oară în urmă cu doar câteva săptămani la Salonul Auto de la Geneva) îmbină cu succes sportivitatea şi performanţele off-road cu rafinamentul tipic mărcii şi cu o eficienţă sporită Vârful gamei Bentayga oferă opt moduri de condus (patru pentru şosea şi patru pentru off-road) şi o autonomie de 746 km cu un singur plin de carburant. Valoarea modelului expus la SIAB este 240.786 euro.

Bentley Continental Supersports este un cu totul alt tip de automobil, creat pentru cei care îşi doresc de la automobilul lor performanţe extreme, agilitate, lux şi confort în egală măsură. Sub capota Continental Supersports se află un motor W12 de 710 CP, care dezvoltă un cuplu de 1.017 Nm, făcând posibile sprintul de la 0 la 100 km/h în 3,5 secunde şi viteza maximă de 336 km/h. Modelul expus la SIAB este 314.415 euro.

Lamborghini - cele mai puternice supercaruri ale mărcii

SIAB 2018 beneficiază de prezenţa lui Aventador S Roadster (prezentat în premieră mondială la Frankfurt), un etalon al sportivităţii şi al aerodinamicii, fiind capabil de performanţe apropiate de cele ale maşinilor construite pentru circuit. Modelul expus la salon are preţul de 419.985 euro.

Al 2-lea supercar Lamborghini pentru care merită să vizitezi SIAB 2018 este Huracán Spyder. Acesta oferă iubitorilor de adrenalină o putere totală de 610 CP, dintr-un motor V10, de 5,2 I, aspirat natural.Valorea modelului expus la SIAB este de 253.266 euro.

Cel mai luxos automobil de la SIAB, Rolls-Royce Phantom este principala atracţie pentru vizitatorii standului Automobile Bavaria Group, el fiind cel mai luxos automobil creat vreodată.

Vizitatorii standului Automobile Bavaria pot testa şi noul BMW i3, cel mai bine vândut automobil electric din segmentul său, din România.

Standul FORD excelează la SIAB prin prezenţa unor modele spectaculoase (GT şi Mustang), dar şi prin noua vedetă a fabricii de la Craiova Ford Ecosport.

De la  motorul de 3,5 l cu tehnologie EcoBoost şi până la aerodinamica ultraeficienta, Ford GT este apogeul tuturor lucrurilor de excepţie realizate la Ford, fiind prezentat la SIAB pentru prima dată în România. Un alt model spectaculos aflat în standul FORD este Mustang Coupe.

Atracţiile prezentate la SIAB de către mărcile asiatice sunt KIA, Stinger GT sau noul  Suzuki Swift Sport (premieră naţională), automobilul care „iubeşte fiecare drum”, prezentat în premieră naţională la SIAB. În România, Swift Sport va fi disponibil pentru comandă în a doua parte a anului 2018.

Mazda6 2018 (premieră naţională) integrează cele mai avansate tehnologii Mazda armonizate perfect cu linia de design KODO. Modelul se adresează tuturor celor care vor să experimenteze conceptul Jinba Ittai, de unitate între şofer şi maşină, în condiţii de confort sporit mulţumită pachetului de dotări introduse în premieră în echiparea Mazda6.

SIAB 2018 prezintă şi HONDA NSX (hibrid), o versiune ce se află pentru prima oară în România. Aceasta are un motor de 3,5 l V6, 571 CP şi dispune de 3 motoare electrice. Remarcabilă este  acceleraţie de la 0 la 100 km/h care se realizează în 2,9 secunde. Preţul estimativ pentru modelul expus la SIAB este de 220.000 de euro. O altă vedetă HONDA expusă la SIAB este modelul Civic Type R, cu motor 2 l şi 320 CP. Modelul prezentat la salon valorează 40.000 de euro.

TOYOTA impresionează vizitatorii SIAB cu MIRAI, primul model de serie din lume cu propulsie pe bază de hidrogen, care foloseşte tehnologia Toyota Fuel Cell System (TFCS) ce îmbină tehnologia celulelor de combustibil cu cea hibridă. Avantajul major al propulsiei pe hidrogen este timpul de încărcare de aproximativ trei minute.

Vedetele incontestabile VOLVO, la SIAB 2018, sunt modelul XC40 şi XC60. În urmă cu doar câteva săptămâni, la Salonul Auto de la Geneva, XC40 a primit titlul de Maşina Anului 2018 în Europa. Un SUV compact construit în jurul inovaţiei, cu design expresiv, depozitare ingenioasă şi tehnologie inteligentă. Preţurile  încep de la 26.000 euro + TVA.

De asemenea, merită menţionat faptul că tot în standul Volvo, poate fi admirat modelul XC 60, care în urmă cu câteva zile, la New York Auto Show, a primit titlul ”World Car of the Year 2018”, adăugând un nou premiu important în lista tot mai mare de distincţii obţinute de modelele Volvo.

AUTO EREBUS şi BLACK CAB întâmpină vizitatorii SIAB cu 11 modele. ‘’Vedetele’’ OPEL prezente sunt: Adam, Corsa, Astra Sedan,  Astra K, Insignia, Insignia Country Tourer, Mokka X, Crossland X, Grandland X. BlackCab are expuse modelele: Mercedes E350d şi Volkswagen Transporter.

Cel mai impozant vehicul de la SIAB, prezentat în premieră naţională de MHS Truck & Bus Group, distribuitorul mărcii MAN în România, expune camionul MAN TGX 18.500, cu noul design interior al cabinei. Modelul de camion expus este dotat cu un motor de 500 CP (normă de poluare Euro 6c), cutie de viteze automată MANTipMatic, retarder, cabină cea mai mare (XXL), pachet exterior Style (pachet bull bar, pachet proiectoare pe cabină, jante aluminiu Alcoa), pachet Style Professional (interior Lux, tapiţerie scaune din piele Alcantara, climă în staţionare), pachet MAN Media Navigaţie profesional, pachet MAN EfficientCruise şi EfficientRoll, pachet lumini şi vizibilitate Plus (faruri Xenon, pachet full LED), pachet siguranţă Plus (ACC, LGS, EBA).

Printre vizitatorii Salonului de sâmbătă s-au făcut remarcaţi fotbaliştii FCSB, care au acordat autografe admiratorilor săi.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro