Joi, 18 aprilie 2024 - 12:57:09
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Recviem pentru Detroit? – O nouă perspectivă asupra capitalei industriei auto americane


11 iunie 2014

Detroit a fost în prima linie a visului american al secolului 20, devenind al patrulea mare oraş din Statele Unite ale Americii şi unul dintre cele mai bogate. In Detroit, au fost inaugurate primele centre comerciale de tip “mall”, iar oraşul a fost destinaţia primei autostrăzi din Statele Unite ale Americii, construită special pentru a facilita creşterea numărului de navetişti în oraş.

Începutul secolului 21 nu a mai avut elementele visului american, ba din contră, a fost un coşmar pentru oraşul Detroit. Comunitatea afro-americană care locuieşte în mare parte în interiorul oraşului se confruntă cu sărăcia şi şomajul care au crescut ajungând la proporţii critice. Iar toată această imagine contrastează puternic cu suburbiile bogate care înconjoară oraşul şi care sunt locuite majoritar de populatia albă.

Incluzând interviuri cu oameni care trăiesc într-o metropolă cu fabrici auto părăsite, şcoli închise şi o infrastructură deficitară, alături de cei prinşi în utopia consumeristă a suburbiilor, acest documentar prezintă momentele de prosperitate şi declinul unui oraş dependent de propria lui industrie.

Cu ajutorul unor imagini extraordinare de arhivă ce ilustrează momentele de glorie ale oraşului, proiectate pe clădirile sale, acum abandonate, şi de muzica de nestăpânit pe care Detroit-ul continuă să o producă, de la ragtime şi rap la tehno, BBC Knowledge va transmite vineri, 13 iunie, de la ora 18:00, documentarul Recviem pentru Detroit, care urmăreşte ascensiunea şi declinul celor 'Trei Mari Producători' - General Motors, Ford şi Chrysler, precum şi impactul declinului acestor uriaşi asupra oraşului.
 

BBC Knowledge poate fi recepţionat în reţelele Romtelecom, Digi şi Orange TV.

 

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro