Vineri, 29 martie 2024 - 12:07:12
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Soluţie pentru a se continua înmatricularea maşinilor în Bulgaria


27 februarie 2013

MAI va modifica legea privind circulaţia pe drumurile publice pentru a îngrădi posibilitatea înmatriculării autovehiculelor în Bulgaria. Astfel, proiectul prevede ca persoana care conduce maşina înmatriculată în alt stat să fie menţionată în talon drept proprietar, iar documentele să fie traduse şi legalizate în limba română.

"Se propune ca autovehiculele şi remorcile înmatriculate în alte state, deţinute cu orice titlu de persoane care au sediul, domiciliul sau reşedinţa în România, să poată circula pe drumurile publice pentru o perioadă de maximum 30 de zile de la data dobândirii titlului", se menţionează în proiectul iniţiat de Ministerul Afacerilor Interne.

În caz contrar, Poliţia va putea reţine talonul şi numerele de înmatriculare, iar acestea vor fi restituite statului emitent, dacă situaţia nu se remediază în 5 zile.

Reprezentatul unei firme care se ocupă cu înmatriculările în Bulgaria, a explicat cum se poate conduce mai mult de 30 de zile o maşină înmatriculată în Bulgaria:

"Legea este pentru maşinile înmatriculate pe persoană fizică. În lege se specifică zice că în 30 de zile de la data în care s-a încheiat contractul de vânzare-cumpărare, dar între persoane fizice. Aşa se înmatriculează pe firmă, se face procură, pe termen nelimitat, tradusă şi legalizată la notar, şi în limba română. Nu aveţi de ce să fiţi afectat de legea asta nouă. Maşina se înmatriculează pe firmă, şi dumneavoastră circulaţi cu procura. Asta era şi înainte, şi aşa este în fiecare an, când în termen de 30 de zile trebuia înmatriculată maşina, doar că nu se discuta aşa intens. Ori se taie factură, ori rămâne doar cu procura. Normal, după procură, nu reiese că sunteţi proprietar. Acolo sunt nişte clauze că aveţi dreptul să conduceţi şi să faceţi absolut tot ce doriţi cu ea, aici e treaba".


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro