Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 4:26:37
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Maşina electrică de 1 milion de dolari: 100 km/h în 2,8 secunde


4 mai 2012


rimacProducătorul croat de maşini Râmac a scos la vânzare o maşină electrică, numită Concept_One, care costă 980.000 de dolari, doar 88 astfel de automobile urmând să fie construite, a anunţat Râmac la show-ul auto Top Marques din Monaco.

Maşina, care a fost prezentată pentru prima oară la show-ul auto de la Frankfurt în septembrie 2011, are patru motoare electrice. Concept_One cântăreşte 1,650 kg şi poate atinge 100 km în doar 2,8 secunde, scrie AutoMiddleEast.

Viteză maximă pentru maşina croată este de 305 km/h. Pentru a asigura o aderentă maximă, Râmac a dezvoltat o serie de anvelope alături de Vredestein, unul dintre cei mai buni astfel de producători din lume.

Anvelopele "Ultract Vorti" menţin maşina pe şosea de câte ori motorul propulsează maşina la viteze năucitoare. Ele au fost create de designerul italian Giugiaro.

Producătorul autovehiculului a anunţat, încă de la show-ul auto din septembrie că vor fi produse doar 88 de unităţi din acest model, aceasta fiind, alături de dotările maşinii, posibilă explicaţie pentru preţul piperat.

Preţul pus pe maşina i-a trezit interesul inclusiv Prinţului Albert al II-lea al Monaco, care a mers la sediul Râmac pentru a vedea el însuşi automobilul.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 20 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro