Joi, 18 aprilie 2024 - 11:12:51
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Volvo introduce airbag-ul pentru pietoni/ VIDEO


17 martie 2012

Airbag-pentru-pietoni-VolvoPietonii vor avea un airbag dedicat pe noul Volvo V40. Aceasta are rolul de a-i proteja când intră, fără să vrea, în contact cu modelul suedez. Suedezii au pregătit un echipament exclusiv pentru noul lor model de clasa compactă, Volvo V40. Acesta va dispune, pe lângă armată de sisteme de siguranţă cunoscute deja de la modelele Volvo, în special noile S60 şi XC60, şi de un airbag pentru pietoni.


Desigur, ideea nu e nouă, dar se pare că Volvo a aplicat-o cel mai bine şi are curajul s-o ofere, în premieră, pe un model de clasa compactă. Inginerii constructorului suedez cred că acest airbag va proteja mult mai bine pietonul, în cazul unui accident, scopul lor fiind de a elimina complet decesele produse în urma unor accidente cu maşini Volvo.


În spoilerul faţă sunt senzorii care înregistrează contactul fizic dintre maşina şi pieton. Apoi, într-o fracţiune de secundă, capota este eliberată la bază (înspre parbriz) şi sub ea se umbla airbag-ul. Acesta amortizează contactul pietonului cu capota, şi îl împiedică să se lovească de părţile dure ale motorului de dedesubt.


Însă acest airbag are, aşa cum vedeţi şi-n poză, braţe care acoperă montanţii, dar şi baza parbrizului, cam o treime din acesta. Aşadar, sunt şanse mici ca pietonul să lovească ceva foarte dur, neprotejat de acest gen de airbag.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro