Joi, 28 martie 2024 - 9:38:25
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Vehiculele care ar putea circula fără ITP


19 mai 2018

Deputatul PSD Necula Iftimie a depus la Senat o propunere de modificare a legii astfel încât unele vehicule să nu aibă nevoie de ITP pentru a circula.

Parlamentarul cere ca maşinile cu o viteză maximă care nu depăşeşte 25 km/h să nu aibă nevoie de inspecţia tehnică periodică. Sunt vizate tractoarele.

„Prin această propunere legislativă, pentru a facilita efectuarea lucrărilor la timp în agricultura României, înlăturăm o nedreptate juridică în sensul scutirii de la efectuarea inspecţiei tehnice periodice a tractoarelor agricole folosite în exploatările agricole, care sunt înregistrate la primărie.

Faţă de cele prezentate, am iniţiat propunerea legislativă anexată, pe care o supunem spre aprobare Parlamentului în procedură de urgenţă”, arată în expunerea de motive, deputatul Neculai Iftimie.

Începând cu 20 mai, poliţiştii vor reţine talonul şi plăcuţele cu numerele de înmatriculare şi vă vor amenda dacă sunteţi prinşi pe stradă cu o maşină care are Inspecţia Tehnică Periodică (ITP) expirată. Mai mult, maşina rămâne pe loc şi nu o puteţi ridica decât pe platformă sau împinsă.

Anul trecut, reprezentanţii Registrului Auto Român au propus ca ITP să fie efectuat la 1 an pentru autoturismele începând cu vechimea de la 12 ani.

RAR spune că a efectuat o serie de statistici în urma cărora a reieşit că vârsta medie a vehiculelor ce compun acest parc activ se situează pe un trend crescător începând încă din anul 2009, când această valoare era de 8,63 ani, ajungând anul trecut la valoarea de 12,06 ani.

„Conform datelor furnizate de analizele statistice realizate de RAR ulterior activităţilor de Control Tehnic în Trafic (CTT) şi Supraveghere a staţiilor autorizate de ITP, acest prag de aproximativ 12 ani vechime este cel de la care vehiculele analizate înregistrează procente de neconformitate mai mari decât procentul mediu calculat”, mai precizează cei de la RAR.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro