Duminică, 23 ianuarie 2022 - 2:45:59
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

Cea mai vândută maşină electrică în România


31 august 2017

Vânzările de maşini electrice au crescut cu 24% în primele 7 luni ale anului, însă cifra totală este în continuare una modestă.

Potrivit Profit.ro, cele mai vândute maşini electrice sunt modelele BMW i3. Anul acesta s-au vândut 23 de maşini, cu 4 mai puţini decât anul trecut. Pe următoarele locuri se află Renault Zoe (18 maşini vândute în România), Mercedes B Class (14), Mitsubishi Miev (4), VW Golf e (3), VW Up (1).

Potrivit unui studiu realizat de iVox, susţinut de CEZ România, 4 din 10 români cred că maşinile autonome vor produce schimbări importante asupra mediului, iar 50% sunt de părere că întreţinerea unei maşini electrice este mai puţin costisitoare decât cea a unui autovehicul cu motoare pe combustie.

Studiul mai relevă şi faptul că unul din doi români ar opta pentru o maşină hibridă sau electrică. În privinţa autonomiei unui autovehicul nepoluant, unul din cinci români au spus că ar prefera să meargă 300 de kilometri, cu bateria maşinii încărcată complet, iar 6 din 10 respondenţi preferă o autonomie electrică de peste 500 de kilometri.

„O explicaţie ar putea fi dată de constatarea conform căreia 7 din 10 respondenţi declară că oraşele mari din România nu dispun de suficiente staţii de încărcare pentru a menţine autonomia autovehiculelor electrice din Romania”, se precizează în concluziile studiului.

Studiul mai arată că 7 din 10 români consideră că o altă metodă eficientă de reducere a poluării în oraşele mari din România ar fi introducerea autobuzelor electrice, iar 61% cred că bicicleta, tricicleta sau mopedul contribuie la reducerea poluării. Cercetarea sociologică iVox a fost realizată pe un eşantion de 1.668 respondenţi proveniţi din oraşe mari, cu peste 100.000 locuitori, în perioada 24 – 30 iulie 2017.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating  rating  rating  rating
(460 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:


Clinica Roua

Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 20 ianuarie 2022
Autentificare
stiriactuale.ro