Marţi, 19 martie 2024 - 5:06:24
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


De anul viitor, poliţa RCA va funcţiona ca o poliţă CASCO


12 octombrie 2012

Prima anuală pentru poliţele RCA a crescut de la începutul acestui an la toate societăţile de asigurare din topul vânzătorilor de asigurări auto. Potrivit unui calcul Capital, faţă de martie anul acesta, creşterile de preţuri se situează între 8% şi 28% iar cea mai ieftină poliţă, este, în acest moment, cu peste 110 lei mai scumpă decât era în martie 2012.

Vicepreşedintel CSA - Cornel Coca Constantinescu speră ca după implementarea sistemului de decontare directă pentru RCA, se va reduce perioada maximă în care asiguratorul poate face plată către păgubit, de la 90 de zile la doar 60 de zile.

Prin sistemul de decontare directă, poliţa RCA capătă valenţe de asigurare CASCO. Mai exact, dacă sunteţi implicat într-un accident, nu mai trebuie să apelaţi la poliţa RCA a vinovatului. Potrivit noilor reglementări, vă veţi putea adresa direct societăţii de unde aţi luat cumpărat poliţa RCA. Aceasta va face plata către dumneavoastră urmând ca ulterior, să-şi recupereze banii printr-un sistem de decontare automată de la asigurătorul şoferului cu care aţi intrat în coliziune.

„Eu cred că am putea să le coborâm la 60 de zile prin noul sistem, având în vedere că nu se mai scurtcircuitează această relaţie dintre un asigurat, care are calitatea de păgubit, în relaţiile pe care ar trebui să le aibă direct cu o societate de asigurări pe care nu o cunoaşte şi al cărei client nu este. Pe când, în situaţia pe care care noi o propunem, el va interacţiona direct cu asigurătorul de la care a cumpărat poliţa de asigurare respectivă“, susţine vicepreşedintele CSA, Cornel Coca Constantinescu.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Clinica Roua


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



servicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro