Miercuri, 25 noiembrie 2020 - 5:02:34
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

Toyota vrea maşini fiabilitate, nu ieftine


23 martie 2012

toyotaGrupul japonez Toyota nu vrea să lanseze maşini foarte ieftine pentru a-şi creşte vânzările pe pieţele emergente deoarece ar pierde din profitabilitate, a declarat preşedintele companiei, Akio Toyoda, citat de Reuters. Şeful Toyota a mai spus că metoda de fidelizare a clienţilor va fi fiabilitatea.

Nisssan a anunţat revigorarea mărcii Datsun, care se va adresa pieţelor emergente prin vehicule cât mai ieftine. Grupul Volkswagen pregăteşte o mişcare strategică similară, potrivit presei germane.

"Suntem un constructor de automobile care se adresează tuturor segmentelor. Dar pentru a creşte în mod sustenabil trebuie să obţinem un anumit nivel de profitabilitate pe automobilele noastre, indiferent cât sunt de mari sau de mici. Poate Toyota să facă maşini de 500.000 yeni (6.000 de dolari), ca Tata Motors? Nu cred", a spus şeful companiei japoneze, făcând referire la grupul indian care şi-a câştigat renumele mondial prin lansarea celui mai ieftin automobil din lume, Tata Nano.

Toyoda a subliniat că Toyota nu va risca să sacrifice calitatea pentru a se încadra într-un anumit plafon de preţ.

Cererea de pe pieţele auto din ţările dezvoltate a ajuns la saturaţie, astfel că marii constructori auto, în căutare de o strategie care să le asigure creşterea, şi-au adaptat gamele de produse la condiţiile pieţelor emergente.

Ei încearcă să atragă în special clienţii care caută să cumpere pentru prima dată o maşină nouă, renunţând la vehicule pe două roţi sau automobile la mâna a doua.

Toyota a făcut câţiva paşi mici în această direcţie, care au culminat cu lansarea modelului Etios, dezvoltat exclusiv pentru piaţa indiană. Însă analiştii consideră că preţul de pornire al Etios, de 400.000 rupii (7.800 de dolari) pentru cea mai ieftină versiune, este încă prea ridicat pentru a reprezenta un pericol pentru celelalte mărci low-cost.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating
(58 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Pro Romania- Forta ta in Parlament

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateClinica Roua

Din aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


servicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie


ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 23 noiembrie 2020
Autentificare
stiriactuale.ro