Vineri, 29 martie 2024 - 7:32:33
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Noul Ford Fiesta face-lift a fost lansat în România


12 martie 2013

Ford a lansat pe piaţa din România la finalul lunii februarie Fiesta face lift, cu preţuri începând de la 10.400 € pentru varianta cu trei uşi.

La exterior, faţă de varianta precedentă Fiesta lansată în 2008, au fost efectuate mici retuşuri, farurile au fost redesenate şi au primit un set de leduri, iar stopurile au fost şi ele restilizate. În rest, cu excepţia capotei, a grilei frontale şi a oglinzilor puţin redesenate, maşina este aceeaşi.

Pe actuala generaţie se regăsesc şi noile motoare de 1.0 litru şi 100 CP, care beneficiază de tehnologia ecoboost. Aceste motoare, produse la Craiova, au fost desemnate motorul anului 2012, oferind, potrivit constructorului, un consum mic şi o putere sporită. Totuşi, deşi constructorul american a anunţat un consum mediu de doar 4,3 litri la o sută de kilometri parcurşi, la drive-testul efectuat pe traseul Bucureşti-Azuga şi retur a indicat un consum de 6,8 litri la suta de kilometri.

Fiind vorba despre un face-lift, din dotările maşinii nu puteau lipsi tehnologiile moderne, astfel că noul Fiesta beneficiază de sistemul Sync, prin care şoferul îşi poate conecta la computerul de bord telefonul mobil folosind sistemul bluetooth. Totodată, în cazul unui accident, sistemul Sync poate suna automat la serviciul de urgenţă 112, comunicarea cu operatorul făcându-se în timp real.

Modelul beneficiază de funcţia start-stop, care permite conducătorului auto să scadă consumul, atunci când maşina este oprită la semafor, repornirea făcându-se doar prin apăsarea ambreiajului.

De asemenea, pentru a porni maşina, nu mai este nevoie ca şoferul să introducă o cheie, maşina detectând prezenţa acesteia în interiorul său. Practic, şoferul poate să ţină cheia în buzunar sau în geantă, iar maşina să fie pornită.

O altă inovaţie este reprezentată de sistemul My Key, prin care posesorul maşinii poate limita anumite funcţii atunci când împrumută maşina copilului. De exemplu, părintele poate limita viteza maximă de deplasare, volumul audio, dar şi să nu dezactiveze sistemele de siguranţă ale maşinii, precum controlul stabilităţii.

Mai multe detalii despre acest automobil găsiţi pe pagina producătorului: http://www.ford.ro/Autoturisme/NouaFiesta


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro