Miercuri, 24 aprilie 2024 - 6:28:02
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


BMW prezintă Zagato Coupe, maşina construită manual


27 mai 2012

bmwzagatoBMW va lansa modelul Zagato Coupe la evenimentul Concorso d'Eleganza Villa d'Este, competiţia anuală de maşini clasice şi vintage din Italia. Zagato Coupe a trecut deja cu brio testele de viteză BMW, susţin oficialii companiei.

Producătorul bavarez a lucrat pentru acest model împreună cu Zagato, o companie de consultanţă în design şi servicii de inginerie din Milano, iar rezultatul a fost o maşină construită manual, în două uşi şi foarte practică pentru drumurile de calitate, scrie The Wall Street Journal.
"Zagato a oferit întotdeauna clienţilor săi maşini fiabile, care pot fi conduse pe drumuri sau chiar pe pista de raliu, fără a necesita intervenţii suplimentare. BMW Zagato Coupe păstrează acelaşi şablon", susţine Andreea Zagato, reprezentant al familiei Zagato, care conduce compania de design de trei generaţii.


Ideea din spatele Zagato Coupe a fost un concept "vmax", construit pentru a concretiza formele aerodinamice într-o formă legală pentru drum. Capota foarte lungă, cabina spate şi portbagajul Kamm oferă modelului Zagat Coupe nişte proporţii clasice, în timp ce detaliile respectă regulile moderne.


"BMW Zagato are o magie specială. Modelul emana o anumită spontaneitate care, în combinaţie cu soluţii neconvenţionale specifice Zagato, oferă maşinii o elegantă unică", spune Norihiko Harada, directorul de design Zagato pentru The Washington Post.
BMW are o istorie bogată de colaborări cu designeri italieni care începe la 1939, când a construit un coupe pe baza modelului 328 pentru a participa la raliul de anduranţa Mille Miglia. Printre rezultatele colaborărilor producătorului bavarez cu nume italiene se numără şi BMW 3200 Michelotti Vignale (1959), BMW 700 (1959), BMW 3200 CS Bertone (1962) and BMW M1 (1978).


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 23 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro