Joi, 25 aprilie 2024 - 2:52:44
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


RCA-ul se scumpeşte cu 30%


3 noiembrie 2012

Şoferi, vi se  pregăteşte ceva! În cazul în care costurile legate de echiparea maşinii pentru iarnă v-au cocoşat, aflaţi că trebuie să vă mai pregătiţi sufleteşte, dar mai ales financiar, pentru încă o… “investiţie”! Asigurarea auto obligatorie s-ar putea scumpi anul viitor cu până la 30%.

Când vine vorba de majorări de preţuri, în România, “inculpaţii” nu duc niciodată lipsă de explicaţii. Deşi deocamdată totul circulă la nivel de zvon, reprezentanţii companiilor de asigurări şi-au construit rapid argumentarea când a venit vorba de o posibilă majorare a preţurilor poliţelor RCA. “Multe firme de asigurări au preţuri mici la poliţe, din dorinţa de a atrage clienţi, iar când aceştia cer despăgubiri, li se închide uşa-n nas. Din acest motiv, în ultimele luni, Comisia de Supraveghere a Asigurărilor a amendat mai multe companii care nu şi-au onorat contractele. Aşa că, pentru a se ajunge la un echilibru în piaţă, în următoarea perioadă ne putem aştepta ca poliţa RCA să se scumpească, la unele companii, cu până la 30%”, ne-a explicat un broker de asigurări.

Veştile proaste nu se opresc însă aici! Începând cu 21 decembrie, se vor modifica, la nivel european, regulile pentru emiterea poliţelor RCA, prin care se vor elimina anumite reduceri, în special cele pentru femei.

 

Femeile plătesc mai mult

 

Rezultatul acestei decizii va fi o creştere de până la 50% a sumelor pe care femeile le vor plăti pentru poliţele de asigurări auto. Datele statistice arată că reprezentantele sexului frumos conduc mai prudent şi sunt implicate mai rar în accidente decât bărbaţii. “Dacă la calculul poliţelor nu se va mai ţine cont de aceste statistici, preţul unei asigurări auto pentru femei ar putea creşte cu până la 25%, în general, iar pentru cele tinere, cu până la 50%, acestea urmând a fi incluse în aceeaşi categorie cu bărbaţii tineri, cei mai riscanţi şoferi”, susţine parlamentarul britanic Arlene McCarthy.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 24 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro