Joi, 28 martie 2024 - 4:00:33
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Medicul Tommy Tomescu, directorul Centrului Comunitar Român din Londra, îl acuză pe preşedintele Iohannis de încălcarea intereselor României


2 mai 2017

Medicul Tommy Tomescu, diirectorul  Centrului Comunitar Român din Londra, îi atrage atenţia preşedintelui Klaus Iohannis că ar trebui să aibă ca prioritate servirea intereselor naţionale înaintea intereselor altor state. Tomescu este de părere că înainte de a accepta includerea automată în Uniunea Europeană a unei Irlande unite, ţara noastră trebuia să solicite acelaşi tratament pentru Republica Moldova în momentul ReUnirii cu România.

Publicăm integral scrisoarea adresată de medicul român preşedintelui Iohannis

 

"INCALCAREA INTERESELOR ROMANIEI la CONSILIUL EUROPEAN
Stimate Domnule Preşedinte Klaus Iohannis,

Preşedintele României are ca prioritate, servirea intereselor naţionale ale propriei sale ţări, înainte de interesele celorlalte state.

În cursul reuniunii Consiliului European din 29 Aprilie 2017, aţi aprobat includerea automată în Uniunea Europeană a Republicii Irlandei de Nord, dacă aceasta alege să se reunifice cu Irlanda.

Faptul că aţi aprobat accesul automat în Uniunea Europeană a Irlandei de Nord în momentul reunirii cu Irlanda este inadmisibil, ţinând cont că nu există încă un acord în scris din partea reprezentanţilor celorlalte state cu privire la o posibilă acceptare automată a Republicii Moldova în momentul REUNIRII cu România.

Aveti obligatia să obtineţi un raport de reciprocitate pentru statul al cărui lider sunteţi, în scris înainte de a aproba o astfel de garanţie pentru alt stat.

Nu pot evita să pun această nouă acţiune a Dumneavoastră în contextul altor două acţiuni profund greşite:
1) Aţi semnat Declaraţia Consiliului European din 18-19 Februarie 2016, în care sunteţi de acord să li se limiteze drepturile românilor din Regatul Unit al Marii Britanii şi din oricare alt stat din Uniunea Europeană, deşi vi s-a argumetat de ce nu ar trebui să o faceţi;
2) Refuzul de a vă întâlni cu Marşul Unionist venit la Cotroceni pentru a vă solicita UNIREA în data de 12 iulie 2015.

Fiind primul Dvs. mandat de preşedinte, probabil că vă lipseşte experienţa necesară în luarea unor astfel de decizii, şi aceasta se poate compensa numai având în spate o echipă de consilieri cu spirit civic.
Atunci când se etalează o problemă de integrare a unei părţi de teritoriu ce fusese cândva desprins din alt stat, aceasta trebuie comparată automat cu situaţia Republicii Moldova.

Herr Klaus Iohannis, sunt convins că atât Dumneavoastră, cât şi ceilalţi membri ai Consiliului European, aveţi obligaţia de a accepta următoarea mea propunere, ţinând cont de faptul că s-a acceptat si includerea automată în Uniunea Europeană a Republicii Democrate Germane în momentul reunificării Germaniei, deşi aceasta nu făcuse parte anterior din Uniunea Europeană.

Prin absorbţia Republicii Democrate Germane au intrat în Uniunea Europeană 18 milioane de germani, în timp ce în cazul Republicii Moldova ar fi vorba de numai 3 milioane de români.

Vă solicit ca la întâlnirea Consiliului Uniunii Europene din 22 Iunie 2017 să:
1) adoptaţi o hotărâre a întregului Consiliul European, prin care se acceptă o viitoare includere automată a teritoriului si cetăţenilor Republicii Moldova în cadrul Uniunii Europene, în cazul în care se va realiza UNIREA Republicii Moldova cu România;
2) sau să emiteţi o declaraţie publică prin care vă retrageţi acceptul acordat în mod nefondat pentru includerea automată a Irlandei de Nord în Uniunea Europeană, în cazul în care nu se adoptă hotărârea de la punctul 1.

În cazul în care nu implementaţi niciuna dintre cele două opţiuni sugerate, vă solicit să oferiţi cetăţenilor români argumente care să justifice faptul că nu le-aţi trădat interesele sau că nu aţi dat dovadă de incompetenţă.

Notă:
1) Declaraţia Consiliului European în relaţie cu Irlanda de Nord (Kenny text):
„The European Council acknowledges that the Good Friday Agreement expressly provides for an agreed mechanism whereby a united Ireland may be brought about through peaceful and democratic means.
In this regard, the European Council acknowledges that, in accordance with international law, the entire territory of such a united Ireland would thus be part of the European Union.”;
2) Această scrisoare va fi trimisă şi reprezentanţilor celorlalte state din Consiliul European, ţinând cont de tendinţa reprezentanţilor statului român de a minimaliza subiectele importante pentru România.

Cu deplină consideraţie,

Dr. Tommy Tomescu, DMD"

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro