Marţi, 19 martie 2024 - 4:32:41
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Marea Britanie ar putea adera din nou la UE după Brexit


31 mai 2018

Marea Britanie ar putea adera din nou la Uniunea Europeană după Brexit, admite deputatul eurosceptic Jacob Rees-Mogg, membru al Partidului Conservator, informează cotidianul The Telegraph.

Jacob Rees-Mogg a subliniat că rezultatul referendumului din 2016 privind apartenenţa Marii Britanii la UE "trebuie respectat şi trebuie implementat", exprimând opoziţie faţă de ideea organizării unui nou plebiscit pentru aprobarea acordului privind ieşirea din Blocul comunitar european.

Parlamentarul eurosceptic britanic a exprimat prudenţă în legătură cu invitaţia adresată oficialilor britanici de a participa la negocierile de la Bruxelles pe tema bugetului Uniunii Europene pentru perioada 2020-2027. Apare riscul ca Marea Britanie "să înceapă să asume responsabilităţi" în procesul decizional bugetar european, după care "ar putea primi nota de plată" la final.

Cu toate acestea, Jacob Rees-Mogg a lăsat deschisă posibilitatea ca Marea Britanie să adere din nou la Uniunea Europeană după ieşirea programată în martie 2019. Orice decizie de reintegrare în UE "ar fi una a electoratului" britanic, a subliniat politicianul eurosceptic.

Electoratul britanic a votat, la limită, în 2016, în favoarea ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană. Fostul premier David Cameron a organizat, după promisiuni făcute în campania electorală, un referendum privind apartenenţa Marii Britanii la Uniunea Europeană. După o campanie marcată de puternice accente populiste, 51,89% dintre alegători s-au pronunţat, pe 23 iunie 2016, în favoarea ieşirii Marii Britanii din UE. Împotriva Brexit au votat 48,11% dintre britanici.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Clinica Roua


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



servicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro