Joi, 25 aprilie 2024 - 11:18:47
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Brexit va face o gaura de 20 de miliarde de euro in bugetul UE


1 iulie 2017

Comisarul european pentru buget, germanul Guenther Oettinger, insista ca tarile membre sa isi eficientizeze programele finantate din fonduri comunitare, avertizand ca retragerea Marii Britanii va fi resimtita din punct de vedere financiar de catre toti beneficiarii din UE.

Dupa 2019, bugetul anual de cheltuieli al UE ar putea sa fie mai sarac cu 20 de miliarde de euro, ca urmare a pierderii contributiei directe venite din partea Londrei, dar si prin prisma cresterii cheltuielilor de aparare, anunta Hurriyet Daily News.

"Nu vom mai avea Regatul Unit alaturi de noi, iar contributia britanicilor se cifreaza la 10-11 miliarde de euro anual", a explicat oficialul Comisiei Europene, in cadrul unei conferinte de presa pentru prezentarea viitorului buget multianual al UE.

Pe blogul sau, Oettinger a continuat analiza amintind si alti factori care pot genera un volum mai mare de cheltuieli: constituirea unei armate proprii, asigurarea securitatii interne etc. "Deficitul total in viitorul buget ar putea fi dublu", concluzioneaza comisarul european.

Anul acesta, bugetul de cheltuieli aprobat se ridica la 157,9 miliarde euro. Oettinger este de parere ca, dupa 2019, unele economii se vor putea face si prin eliminarea unor stimulente fiscale, ca si prin reducerea nivelului de subventii pentru sectoare economice din Marea Britanie, dar acestea nu vor fi de ajuns pentru a acoperi gaura ce se intrevede in bugetele ce vor fi adoptate in viitor.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro