Vineri, 29 martie 2024 - 9:01:00
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Anunţ important pentru românii din Italia, care câştigă sub 1000 de euro pe lună


7 ianuarie 2018

Conform legislaţiei actuale, un venit de 1.000 de euro sau mai mic este considerat pragul sărăciei în Italia.

Drept urmare, cei care primesc un salariu mai mic de 1.000 de euro au dreptul la o serie de prestaţii şi contribuţii de stat. De la dreptul de asistenţă juridică gratuită sau indemnizaţia de invaliditate până la scutirea de la taxele universitare de şcolarizare pentru copii, de la al 14-lea salariu până la scutirea de la plata abonamentului TV.

Cei care au nevoie de un avocat şi se încadrează sub pragul de 1.000 de euro pe lună, pot alege apărătorul pe care îl doresc fără să-i plătească onorariul, care va fi suportat de stat

În plus, nu trebuie să plătţi taxele judiciare, cum ar fi contribuţia unificată, mărcile, ştampilele, notificările, scrie rotalianul.com. De asemenea, avocatul nu vă poate solicita rambursări pentru cheltuielile de trai şi deplasare.

La calculul respectării limitei de 11.528,41 euro anual, este necesar să se ţină seama nu numai de veniturile primite de solicitant, ci şi de orice alt membru al familiei care locuieşte împreună cu acesta. De exemplu, un şomer care locuieşte în continuare cu ambii părinţi, care au venituri (pensie), nu poate beneficia de asistenţă juridică în cazul în care suma acestor venituri depăşeşte limita de 11.528,41 euro.

Aveţi dreptul la REI (Reddito di inclusione)

Pentru a avea acces la Rei, familia trebuie să aibă o valoare a veniturilor (ISEE) care să nu depăşească 6.000 de euro pe an. În plus, valoarea bunurilor imobile, altele decât locuinţa unde domiciliază, nu ar trebui să depăşească 20.000 euro. Apoi, valorile mobiliare (depozite în bani, conturi curente) nu ar trebui să depăşească 10.000 de euro.

Primeşti ajutor de şomaj chiar dacă ţi-ai găsit de muncă

În cazul în care beneficiaţi de şomaj şi sunteţi angajat de o altă societate în timpul perioadei în care primiţi indemnizaţia, nu pierdeţi acest beneficiu dacă venitul dumneavoastră este mai mic de 8.000 euro pe an.

Mai multe detalii AICI

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro