Luni, 4 martie 2024 - 6:06:02
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Cresc disensiunile între Scoţia şi Anglia


13 iulie 2016


 

Prim-ministrul Scoţiei, Nicola Sturgeon, a reiterat miercuri, cu câteva ore înaintea instalării Theresei May în fruntea guvernului de la Londra, că Brexitul "nu se aplică Scoţiei", care a votat în majoritate pentru rămânerea în Uniunea Europeană, transmite AFP.

"Theresa May a spus că, pentru ea, Brexit înseamnă Brexit. Respect faptul că are acest mandat întrucât Anglia şi Ţara Galilor au votat pentru" ieşirea din Uniunea Europeană, dar "vreau să precizez că acest mandat (...) nu se aplică Scoţiei, care a votat în mod hotărât pentru rămânerea" în Uniune, a declarat Nicola Sturgeon, într-o întâlnire cu presa străină la Londra.

"Eu însămi am mandatul de a respecta dorinţa scoţienilor, găsind o cale de a menţine Scoţia în interiorul UE sau protejându-ne relaţia cu Uniunea", a continuat dna Sturgeon, exprimându-şi speranţa că Theresa May "respectă modul în care a votat Scoţia".

Nicola Sturgeon s-a declarat profund dezamăgită de afirmaţia viitorului premier britanic potrivit căreia nu le oferă garanţii cetăţenilor europeni care trăiesc în Marea Britanie că pot rămâne în această ţară.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Clinica Roua


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebookservicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie


ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 4 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro