Duminică, 23 iunie 2024 - 2:02:50
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Marea Britanie a anunţat data când va părăsi Uniunea Europeană


2 octombrie 2016

Premierul Marii Britanii, Theresa May, a declarat, pentru BBC, că va invoca Articolul 50 al Tratatului de la Lisabona pentru declanşarea procedurii de ieşire din UE până la finalul lui martie 2017.

Întrebată de BBC care va fi data exactă când intenţionează să invoce Articolul 50, Theresa May a confirmat că procesul oficial de ieşire a Marii Britanii din UE va începe până la sfârşitul lunii martie 2017.

"Puterea şi autoritatea se va întoarce către instituţiile alese din ţara noastră", a declarat acesta, totodată, într-un interviu acordat Sunday Times.

"Acest lucru înseamnă că autoritatea legislaţiei UE în Marea Britanie va lua sfârşit", a mai subliniat ea.

May a adăugat că vrea să propună Parlamentului în primăvara lui 2017 să abroge actul de aderare a Marii Britanii la UE, precizând că va prezenta o nouă legislaţie pentru a abroga European Communities Act din 1972, în timpul discursului reginei în Parlament, care va avea loc în aprilie sau mai 2017.

"Va fi prima etapă pentru a face din Marea Britanie o ţară suverană şi independentă din nou", a spus premierul britanic, adăugând că aceasta va însemna "sfârşitul autorităţii UE în Marea Britanie".

Sursa: gandul.info


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on FacebookISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 21 iunie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro