Vineri, 26 aprilie 2024 - 4:40:27
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Mesajul unui britanic pentru români: Aveţi o ultimă şansă să LUPTAŢI pentru ţara voastră!


4 noiembrie 2016


 

Sir Julian Rose, un britanic provenit dintr-o veche familie de nobili, luptă astăzi pentru apărarea micilor fermieri şi pentru promovarea agriculturii tradiţionale şi ecologice. De altfel, este unul dintre pionierii curentului, transformându încă din 1975 domeniul Hardwick – o întreagă proprietate cu tradiţie în Marea Britanie – într-o fermă care produce bio.

La nivel european, Sir Julian Rose luptă astăzi împotriva curentului periculos care distruge micile afaceri agricole, care acaparează terenurile agricole ale statelor din fostul bloc socialist, potrivit agrointel.ro. În pofida tuturor presiunilor, vorbeşte deschis şi îndeamnă fermierii şi mai ales guvernele să ia atitudine în faţa celor care urmăresc doar bogăţia şi puterea.

”Marile corporaţii conduc, guvernele doar le urmează. Marile corporaţii, lanţurile de supermarketuri, guvernele şi Uniunea Europeană, toate fac parte dintr-un mare club. Şi tot ceea ce vor să obţină sunt bogăţie şi putere. Ceea ce vreau să spun este că în Europa de Est au fost oameni naivi, care abia au intrat în UE. Pământul este ieftin. Forţa de muncă este ieftină în comparaţie cu Vestul Europei. Şi atunci ce şi-au zis: Haideţi, băieţi, să punem mâna cât timp e acolo!”, a declarat Sir Julian Rose într-un interviu acordat echipei emisiunii ”În premieră, cu Carmen Avram” de la Antena 3.

Rose a povestit un episod cutremurător privind politica dusă de UE în raport cu micii fermieri. O politică pe care a aflat-o chiar la Bruxelles, în momentul aderării Poloniei la marea familie europeană.

”Îmi aduc aminte de parcă s-ar fi întâmplat ieri. Am intrat în cameră şi era o doamnă care conducea şedinţa. Şi le-am spus că eu vin din Anglia şi că, în ţara mea, când am aderat la UE, am început să pierdem fermierii şi pământul pe care îl lucrau. Dacă aceeaşi politică va fi aplicată în Polonia, aproape două milioane de fermieri îşi vor pierde terenurile. Cum veţi rezolva această problemă. Şi ea mi-a spus: Eu nu cred că tu înţelegi ce înseamnă Uniunea Europeană. (…) Uniunea Europeană nu e interesată de fermele mici. Este aceeaşi politică aplicată peste tot”, spune britanicul.

Mesajul lui pentru români, pentru guvernul nostru, este clar: ”Aveţi o comoară! Am vizitat ţara voastră. Este un loc minunat. Care este acaparat de forţe cărora nu le pasă de frumuseţea şi bogăţia peisajelor, de fermieri şi de experienţa lor. Aveţi o ultimă şansă! Guvernul vostru să lupte pentru voi, pentru cultura şi mândria voastră, pentru produsele voastre de calitate, pentru frumuseţea zonelor naturale. Încercaţi să le controlaţi până nu vi se iau din mâini. Aveţi o ultimă şansă să luptaţi pentru ţara voastră înainte să vă fie luată cu totul!”.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 26 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro