Marţi, 19 martie 2024 - 7:58:22
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Oraşele care te plătesc să te muţi acolo: Case şi terenuri gratis!


16 octombrie 2017

Unii vor să îşi părăsească ţară natală în căutarea unui loc de muncă mai bun, însă puţini ştiu că în lume există mai multe oraşe care chiar sunt dispuse să te plătească pentru a te mută şi lucra acolo.

Se poate spune că aceste oraşe recrutează locuitori, cărora le oferă beneficii foarte atractive pentru a-i ajută să–şi construiască o nouă viaţă într-un loc necunoscut, scrie BBC Capital.

Localitatea Kaitangata din Nouă Zeelandă a ajuns în presă internaţională luna trecută, pentru că se confruntă cu o problema ciudată: are prea multe joburi şi locuinţe foarte ieftine, însă nu sunt suficienţi oameni care să le ocupe.

Kaitangata se află în regiunea Clutha din sudul Noii Zeelande şi, iniţial, jurnaliştii au transmis în mod eronat că autorităţile sunt dispuse să ofere 160.000 de dolari unei persoane doar pentru a se mută acolo.

Cum informaţia nu era chiar reală, Consiliul local din Clutha a venit cu clarificări. Kaitangata are 800 de locuitori şi se află într-o zona rurală, la 80 de kilometri de cel mai apropiat oraş, Dunedin. În loc să-i plătească pe oameni cu o suma din şase cifre să se mute acolo, autorităţile au lansat un program de recrutare prin care le oferă gratis familiilor o casă şi un teren în valoare de circa 165.000 de dolari.

Între timp, oficialii neozeelandezi au spus că în regiunea Clutha sunt disponibile circa 1.000 de locuri de muncă în domenii diverse, de la agricultură până la asistenţă medicală şiconstrucţii.

Totuşi înainte de a cumpără un bilet doar dus spre Nouă Zeelandă trebuie să ştiţi că, dacă sunteţi obişnuiţi cu viaţă agitată din oraş, v-aţi putea acomoda mai greu cu traiul liniştit şi poate banal din sudul acestei ţări.

Ferme ieftine de vânzare

Celor care au o anumită pregătire poate că le este destul de uşor să se mute într-un loc în care există cerere mare pentru meseria lor. De exemplu, în statul australian Tasmania, se cautăproducători din industria lactatelor dispuşi să se mute acolo prin programul Skilled Work Visa.

În zona există foarte multe ferme complet echipate, dar pe care nu le mai foloseşte nimeni, ci sunt scoase la vânzare la preţuri mici, de exemplu 50% din preţul fermelor din Marea Britanie. Totuşi, precum Kaitangata, Tasmania este la câteva zeci de ore de zbor de Europa.

Dacă ai fi dispus să te muţi, dar undeva mai aproape de casă, este de ştiut faptul că Irlanda, de exemplu, tocmai a lansat o campanie de a atrage 3.000 de specialişti IT pe an.

Karl Flannery, CEO al Storm Technology, spune că industria IT din Irlanda a crescut mai repede decât s-a anticipat, iar analiştii estimează că această va continuă să se dezvolate. Cele maimulte locuri de muncă sunt în Dublin, însă există companii IT şi în alte oraşe precum Cork şi Limerick.

Terenuri cu câţiva dolari în Canada

De asemenea, mai multe oraşe din America de Nord oferă terenuri la preţuri de nimic pentru a-i convinge pe profesionişti să se mute acolo. Printre acestea se numără provincia Manitoba din Canada, care pune la dispoziţie proprietăţi aproape gratis noilor veniţi, pentru a rezolva problema populaţiei îmbătrânite.

Municipalitatea din Pipestone, o regiune puţin locuită situată la 75 de kilometri de graniţa cu Statele Unite, oferă terenuri la preţul de doar 8 dolari.

Cei care se înscriu în acest program trebuie doar să deschidă un depozit rambursabil de 780 de dolari şi să se angajeze că vor construi o casă pe terenul respectiv în 90 de zile de la semnarea contractului.

Principalele domenii în care se caută specialişti sunt industria petrolului, agricultură şi creşterea bovinelor. De asemnea, municipalitatea din Pipestone oferă un bonus de 25.000 de dolari pentru deschiderea de noi afaceri.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Clinica Roua


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



servicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro