Vineri, 19 aprilie 2024 - 1:36:25
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Preţul aurului creşte după ce Marea Britanie a declanşat Brexit-ul


30 martie 2017

Cotaţia aurului a crescut miercuri pe măsură ce incertitudinile cu privire la negocierile pentru ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, alegerile din Franţa şi politicile economice ale preşedintelui SUA, Donald Trump, au crescut apetitul pentru metal galben, o valoare de refugiu preferată de investitori în momente de incertitudine, informează Reuters.

Pe piaţa spot preţul aurului înregistra la ora 11:22 GMT o creştere de 0,1%, până la 1.252,35 dolari uncia, scrie Agerpres.

"Există foarte multe incertitudini cu privire la politicile preşedintelui Trump destinate relansării schimburilor comerciale, iar în Europa incertitudinea este generată de alegerile din Franţa şi debutul oficial al negocierilor pentru Brexit", a declarat Carsten Fritsch, analist la Commerzbank.

Şefa Executivului britanic, Theresa May, a confirmat miercuri în Parlamentul de la Londra că Marea Britanie a invocat articolul 50 din Tratatul de la Lisabona, care dă startul negocierilor pentru ieşirea ţării din Uniunea Europeană.

Lira sterlină s-a apreciat miercuri semnificativ în raport cu moneda europeană, după ce guvernul Marii Britanii a activat articolul 50 al Tratatului de la Lisabona, ceea ce a dat startul negocierilor cu Bruxelles-ul pentru ieşirea ţării din Uniunea Europeană, relatează agenţia EFE.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro