Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 11:50:53
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Fondul Monetar Internaţional pariază pe România. Sâc!


9 mai 2016

Statele din Europa de Est, cum ar fi România, Polonia şi Albania, ar putea în curând să depăşească Germania şi Franţa în privinţa creşterii economice, susţine Fondul Monetar Internaţional (FMI), transmite site-ul express.co.uk.

Raportul FMI pentru Europa Centrală şi de Sud Est (CESEE) publicat vineri sugerează că economiile din aceste state arată un ritm robust de creştere, cuplat cu scăderea ratei şomajului. Datele vin după ce principalele economii europene, Germania şi Franţa, înregistrează noi recorduri negative în privinţa previziunilor prin evoluţia economiilor lor.

Încrederea între Germania şi BCE a ajuns, săptămâna aceasta, la cel mai scăzut nivel după ce preşedintele Băncii Centrale Europene, Mario Draghi, a criticat-o pe Angela Merkel.

În condiţiile în care, în ultimii trei ani consecutivi, inflaţia este sub ţinta avută în vedere de BCE, iar creşterea economică este sub aşteptări, instituţia condusă de Mario Draghi a recurs la dobânzi negative pentru depozite, iar în lunile decembrie şi martie a adoptat noi stimulente, de fiecare dată criticate de Germania. Însă, dobânzile negative la depozite afectează sutele de mici bănci de economii din Germania care se bazează pe veniturile din dobânzi.

FMI a estimat că, anul acesta, statele din Europa de Est vor înregistra cel mai ridicat ritm de creştere, de 3-4%, în timp ce Comisia Europeană a înrăutăţit estimarea de creştere pentru Germania, la 1,6% în 2016.

În ultimul său raport "World Economic Outlook", publicat la începutul lunii aprilie, Fondul Monetar Internaţional a revizuit în creştere la 4,2% estimările privind evoluţia economiei româneşti în acest an, de la 3,9% cât estima în luna octombrie a anului trecut.

Conform prognozelor FMI, Irlanda este singura ţară din Europa care va înregistra în acest an o creştere economică mai mare decât cea a României, de 5%, în timp ce, pe ansamblu, Europa va înregistra o creştere economică de 2%, iar Europa Emergentă, regiune care include România, va înregistra un avans al PIB de 3,5%.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 20 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro