Marţi, 19 martie 2024 - 1:17:49
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Cel mai mare joc piramidal din lume


29 septembrie 2013

Comisia de supraveghere a pieţei de capital din SUA (SEC – Securities and Exchange Commission) a descoperit o “amplă şi flagrantă” schemă Ponzi condusă de un executiv din Las Vegas, care a strâns peste 800 milioane dolari de la mii de investitori, în special din Japonia, timp de mai bine de 15 ani, transmite Reuters.

Un tribunal federal a hotărât în această lună îngheţarea activelor, la cererea SEC formulată împotriva lui Edwin Fujinaga şi a firmei sale MRI International Ltd.

Supraveghetorul pieţei a spus că Fujinaga, în vârstă de 66 de ani, şi MRI au promis cumpărarea cu discount de conturi de asigurare medicală de la furnizori de servicii medicale din SUA, în încercarea de a recupera întreaga valoare e pachetului de la asigurători, pentru a oferi investitorilor profituri de la 6% la 19,3%.

SEC a spus că Fujinaga a condus a “schemă Ponzi clasică”, utilizând sumele noi şi cele reinvestite, în total 601 milioane dolari, din ianuarie 2009 până în martie 2013, pentru a plăti primii investitori.
 
Comisia a spus că el a cheltuit de asemenea fondurile investitorilor pe maşini de lux, facturi la cardurile de credit,  pensii alimentare şi alte sprijinuri financiare pentru copii, şi deţine case în Las Vegas, Beverly Hills, California şi Hawaii.

Potrivit SEC, schema a început în octombrie 1998 şi este în desfăşurare. Comisia a spus că peste 8.000 de persoane au investit în MRI, în dolari sau yeni, iar investiţiile firmei au totalizat 813 milioane dolari anul trecut.

“Fujinaga şi-a înşelat şi exploatat investitorii japonezi făcându-i să creadă că ei cumpără investiţii sigure cu un anumit randament. În schimb, el a operat o schemă Ponzi la scală enormă pentru a-şi finanţa stilul de viaţă extravagant”, a declarat un director din cadrul SEC.

SEC încearcă să recupereze presupusele câştiguri necinstite, amenzile civile şi obţinerea de alte compensaţii.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro