Vineri, 19 aprilie 2024 - 7:41:42
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Două apartamente au fost cumpărate în România cu bani virtuali


9 martie 2017

Două familii din Cluj şi-au cumpărat locuinţe, într-un complex aflat în construcţie, cu ilcoin, o monedă virtuală. Potrivit Digi24, cele două apartamente au fost achiziţionate în proporţie de 40% cu bani virtuali, iar restul sumei a fost plătită în euro. Cumpărătorii aveau conturi de economisire în aur, în Germania, iar de aici au primit monedele virtuale.

„Am mai dat cash 26.000-27.000 de euro, diferenţa până la 45 a fost plătită cu ilcoin la cursul zilei. Vreau să amintesc de un director de bancă din Germania spunea că în maxim zece ani nu vor mai exista bani fizici, astfel am ales să achiziţionăm, să tranzacţionăm produse şi servicii cu astfel de monede”, a declarat unul dintre cumpărători, Dorel Oltean, pentru Digi24.Constructorul spune că auzise de această monedă din toamna anului trecut şi a decis să facă tranzacţia.

Cumpărarea s-a desfăşurat potrivit legilor din România, în prezenţa unui notar.

Un deţinător de monedă virtuală spune că anul trecut 1 ilcoin era undeva la 50 de cenţi, iar astăzi a ajuns la 1,24 de euro. Preţul creşte cu cât cerere este mai mare.

În România, astfel de tranzacţii cu monede virtuale sunt destul de rare, însă în străinătate sunt frecvente.

Mai mult, în urmă cu aproximativ o săptămână, reprezentanţi ai Băncii Naţionale a României spuneau că nu cred în moneda virtuală.

„Noi ca bancă centrală nu credem în bitcoini (n.r. monede virtuale) pentru că nu e ceva palpabil. BCE are şi ea reţineri în acest sens. Ne vom asigură să nu existe pe piaţă produse riscante, care să compromită clienţii şi sistemul bancar”, a afirmat directorul compartimentului de reglementare a sistemelor de plăţi din cadrul BNR, Ruxandra Avram, în cadrul conferinţei Digital Banking & Insurance, organizată de revista The Diplomat.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro