Marţi, 21 martie 2023 - 5:27:58
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


O aplicaţie de telefon RESETEAZĂ contorul pompelor de benzină


2 aprilie 2013

O aplicaţie pentru smartphone care resetează contorul pompelor de benzină stârneşte panică printre benzinarii români. De câteva zile, mai multi şoferi au aflat cum pot plăti mai puţini bani pentru un litru de benzină. Asta în conditiile în care preţul carburanţilor se scumpeşte din trei in trei luni. Şi totul, printr-o simplă aplicaţie dezvoltată de un tânăr programator român.

Deşi aplicaţia va fi lansată oficial abia peste doua săptămâni, varianta beta s-a împrăştiat deja printre şoferii din capitală. Mulţi taximetrişti au început s-o folosească de fiecare dată când alimentează.

Un şofer de la o mare companie de transport din Bucureşti a declarat: "Chiar am folosit-o, vă daţi seama. Mă ajută la meserie da' ... nu dau nici eu contorul peste cap la zero. Le mai las şi eu la casă 20-30 de lei".

Un programator din Bucureşti a reusit să ne explice cum functionează această aplicaţie: "Aplicaţia se foloseşte de bateria telefonului pentru a crea un mic puls electromagnetic care dă peste cap contorul pompei de benzină."

Reacţiile oamenilor sunt diverse, mergând de la neîncredere până la adoptare rapidă.

"Pare interesantă, dar cred că nu-i prea legală."

"Era cazul s-o inventeze cineva până la urmă. Vorba aia, hoţului de hoţ îi e frică!"

Aplicatia este gratuită şi poate fi descarcată de pe www.reductor.co , dar cei interesati ar trebui să ţină cont de un lucru - folosită constant, aplicaţia reduce considerabil durata de viaţă a bateriei.

Deşi există un mare inconvenient: dacă foloseşti săptămânal aplicaţia, în 6 luni - 1 an trebuie să îţi cumperi altă baterie la telefon.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Duo_best_gaz


Din aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 21 martie 2023
Autentificare
stiriactuale.ro