Joi, 8 decembrie 2022 - 7:58:50
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Sotheby’s scoate la licitaţie un diamant vechi de peste 400 de ani


29 aprilie 2012

diamantDiamantul de 400 de ani „Beau Sancy“, unul dintre cele mai vechi şi mai legendare din lume, este scos la vânzare de casa de licitaţii Sotheby’s.

Acum, bijuteria este expusă în Paris şi va fi mutată în Londra şi Zurich, înainte de a fi licitată la Geneva, pe 14 mai.

Diamantul cântăreşte 34,98 de carate şi are o tăietură rară în formă de pară. Preţul strălucitoarei pietre este aşteptat să ajungă la 4 milioane dolari.

“Are o poveste fascinantă şi este întradevăr o vânzare cu care nu te întâlneşti decât o dată în viaţă”, a spus David Bennett, preşedintele diviziei de bijuterii a Sotheby’s.

“Când a fost creat în secolul al 16-lea, tăietura în formă de pară a fost ceva nou şi a devenit astfel cea mai căutată bijuterie din epoca sa. Înainte de Beau Sancy, toate diamantele erau rudimentare”, a adăugat preşedintele Sotheby’s.

În 1604, regele Franţei Henri IV a cumpărat diamantul de la primul său proprietar, Lordul de Sancy, ca un cadou pentru fermăcătoarea sa soţie, Maria de Medici, una din cele mai bogate femei din Europa la acea vreme.

După asasinarea soţului său, Maria de Medici a picat în sărăcie şi a fost forţată să vândă bijuteria, care provenea din minele de diamante din Golconda, India.

Diamantul a trecut, probabil, pe la patru familii regale europene, incluzând Casa de Orange din Anglia. Cei mai recenţi proprietary ai săi sunt descendenţi ai ultimului împărat al Germaniei.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Duo_best_gaz

Din aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook
ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 5 decembrie 2022
Autentificare
stiriactuale.ro