Vineri, 26 aprilie 2024 - 10:53:27
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Kremlinul îi acuză pe aliaţii NATO că sunt fixaţi pe o ameninţare rusă inexistentă


11 iulie 2016

Ministrul de Externe, Serghei Lavrov, a susţinut că summitul NATO de la Varşovia a demostrat lumii că aliaţii continuă să îşi concentreze eforturile pentru a ţine departe o aşa-zisă ”ameninţare din est” a Rusiei, care nu există în realitate, relatează Reuters.

Consiliul NATO-Rusia se va reuni miercuri, iar liderii ruşi vor cere o explicaţie privind planurile aliaţilor de a întări apărarea pe flancul estic.

De asemenea, Moscova va cere o explicaţie oficială şi pentru un plan finlandez de a întări apărarea aeriană în regiunea Mării Baltice.

În cadrul summitului de la Varşovia, liderii NATO au aprobat un plan de desfăşurare a unor batalioane multinaţionale pe flancul estic al alianţei militare, în Estonia, Letonia, Lituania şi Polonia.

Aceste batalioane se vor afla sub comanda unor state aliate. Forţele din Polonia vor fi sub comanda Statelor Unite, batalionul din Lituania va fi sub comanda Germaniei, forţele din Letonia vor fi controlate de Marea Britanie, iar în Estonia comanda va reveni Canadei.

Jens Stoltenberg a explicat că batalionul multinaţional de pe flancul sudic al alianţei se va baza iniţial pe trupele române şi bulgare, care vor reprezenta structura pentru o desfăşurare multinaţională de militari.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro